Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tunelové šály: Bez těch se letos neobejdete!

2. listopadu 2014 | 06:00

Podzim už je v plném proudu, proto je potřeba vybavit svůj šatník hřejivými a praktickými kousky, které nám v příštích měsících skvěle poslouží. Mezi podzimní i zimní "must have" patří rozhodně huňaté tunelové šály, které letos doslova zaplavily módní obchody. Vybraly jsme pro vás ty nejstylovější kousky, které prostě musíte mít!

Proč tunelová?

Tunelové šály, neboli nákrčníky se od těch běžných liší pouze tím, že jsou spojené, tudíž nemají žádný konec. Díky tomu se lehce omotají kolem krku, nikde neplandají a drží ve stejné poloze klidně celý den. 

Místo čepice

Nekonečné šály se těší své oblibě nejen díky praktičnosti, ale také díky univerzálnosti. Dají se totiž jednoduše využít jako šála a čepice v jednom. Stačí jen poslední omotání nepřetáhnout přes hlavu až na krk, ale lehce posadit na hlavu. Tuto funkci ocení především ženy, které v zimě vyrazí například na ples a nechtějí si poničit složitý účes čepicí. Stejně tak se hodí, když z ničeho nic začne foukat studený vítr, a vy se před ní můžete schovat do hřejivé šály.

Mango, 699 Kč.
Autor: archiv firem

Které frčí?

Trendem číslo jedna jsou letos rozhodně tunelové kožešinové límce, které perfektně oživí jednobarevný kabát, celému outfitu dodají nádech luxusu a dokonale zahřejí. 

Super moderní jsou i pletené tunelové šály ve všemožných barevných provedeních a s různými potisky. Některé kousky mají dokonce ozdobné aplikace v podobě jemných řetízků, korálků, nebo třásní, které mnohým ženám na nákrčnících chybí.

Ty nejlepší kousky naleznete v naší fotogalerii!