Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zahřejte se! Které rukavice jsou v módě a s jakými budete mimo?

3. prosince 2014 | 06:00

Zimní počasí opět překvapilo celou republiku. Vy se ale nachytat nenecháte, protože s módními rukavicemi porazíte mráz levou zadní. Které kousky letos frčí a kde pořídíte ty nejlepší, které vám budou slušet a ještě vás zahřejí? 

Jaké jsou letos trendy šály a čepice, už jsme pro vás napsali, ale co rukavice? Jsou stále moderní kožené, palčáky nebo i ty, kterým se říká bezprstové? To vám ihned prozradíme!

Letošní hit aneb kombinace dvou odlišných materiálů

Nejčastěji letos v obchodech narazíte na tzv. kombinované rukavice. Jde o klasické prstové rukavice, které jsou však šité z dvou naprosto odlišných materiálů i barev. Nejoblíbenější je letos mix kůže nebo koženky s tartanovým vzorem, případně semišem. Takové kousky se skvěle hodí k elegantním kabátům i péřovým bundičkám. 

S tartanovým vzorem, Mango, 799 Kč.
Autor: archiv firem

Stejně jako loni jsou stále trendy palčáky. Takové rukavice ocení především ženy, které dávají přednost sportovnějšímu stylu. Nejsou sice příliš praktické, ale dodají outfitu roztomilý šmrnc. Ať už vsadíte na klasické pletené, koženkové nebo kožešinové, budete prudce moderní a především v teple.

Na tyhle pro letošek zapomeňte

Oproti loňským zimám se letos na módní výsluní neprobojovaly bezprstové rukavice ani klasika v podobě látkových jednobarevných rukavic. Na kousky, které sahají až loktům, také raději zapomeňte. 

Kam na ně?

Nejstylovější kombinované rukavice ulovíte v obchodech F&F, Mango, Zara nebo Reserved. Pro hřejivé palčáky zase vyražte do Lindexu nebo H&M. 

Top 20 rukavic naleznete v naší fotogalerii!