Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nemáte co na sebe? Naučíme vás nakupovat

  • Praská vaše skřín ve švech a přesto nemáte co na sebe? Víme, jak to změnit.
    21. června 2014 | 06:00

    Patříte mezi ty ženy, které ač mají napěchovanou šatní skříň věcmi, nikdy nemají co na sebe? Většina z nás má stejný problém a jeho důvodem je to, že neumíme nakupovat. Chyba je totiž to, že chodíte na nákupy jen v době slev a berete ze štendrů vše, co se vám jen trochu zalíbí, nebo naopak vyrážíte na nákupy jen tehdy, pokud zrovna potřebujete oblečení k nějaké zvláštní příležitosti? Ať tak nebo tak, tohle je příčinnou toho, že si téměř každé ráno povzdechnete „Zase nemám co na sebe“.

  • Inspirujte se

    ...
    Autor: shutterstock
    Nevíte přesně jaký máte styl a v obchodech se cítíte tak trochu jako Alenka v říši divů? Než vyrazíte do obchodu, projděte si pár časopisů a vystříhejte si obrázky na nichž jsou ženy oblečeny tak, jak se vám líbí. Podívejte se na své výstřižky a bude vám jasné, co se vám líbí a co máte v regálech obchodů s oblečením hledat.
  • Základní kameny

    asos.com, 1399 Kč
    Autor: Archiv firem
    Svůj styl už jste našli, teď je důležité zvolit si stavební kameny své garderóby. To jsou kousky, které se dají kombinovat mezi sebou nebo jsou vhodné hned na několik příležitostí a nepodléhají ani ročnímu období a ani módním trendům. Mezi takové kousky patří pouzdrové šaty, bílá košile, vypasované sáčko, šedé tričko, dobře padnoucí džíny, cigaretové kalhoty nebo cardigan a elegantní halenka. Jejich barevné variace by mezi sebou měli jít kombinovat a dotvářet se tak, aby jste vytvořila outfit do města, do práce, do divadla, na piknik i na večírek.
  • Na nákupy s rozvahou

    ...
    Autor: Shutterstock
    Než tedy vyrazíte na nákupy, proberte si svůj šatník, abyste zjistila, jaké stavební kameny vám v něm chybí. Pak si proberte doplňky a zkuste je zkombinovat s jednotlivými outfity, tak zjistíte, co dalšího potřebujete.Vytvořte si jakýsi nákupní seznam a podle něj v obchodech nakupujte. Teprve až budete mít základní kameny šatníku, vrhejte se na doplňky a věci, které jsou módní záležitostí.
  • Stanovte si limit

    ...
    Autor: shutterstock
    Stavět si nový šatník s poloprázdnou peněženkou, není nic snadného a ani vám to nepomůže. Pokud si totiž budete za minimum peněz chtít nakoupit maximum věcí, nebudete se ohlížet na kvalitu a funkčnost jednotlivých kousků, ale jen na jejich cenu. Proto si buď každý měsíc stanovte jednu věc, kterou si koupíte, nebo si na nový šatník našetřete a pořiďte si vše naráz.

Klíčová slova:  móda, trendy, oblečení, nákupy
Diskuse ke článku
.