Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Stylové boubelky: Plus size modely míří konečně do Čech!

25. února 2014 | 08:00

Konec zahalování! Řetězce otevírají sekce pro boubelky a vybere si opravdu každá. Stylové šaty, dobře padnoucí kalhoty nebo i kvalitní spodní prádlo. Kde si konečně nakoupíte?

Módní řetězce pomalu ale jistě začínají brát v úvahu, že existují i ženy s plnými křivkami! "Plus size" velikosti u nás už delší dobu nabízí tradičně Marks&Spencer nebo C&A. I přesto, že například H&M, které v zahraničí své větší kolekce prezentuje, na českém trhu stále váhá, se samostatnou řadou v nadměrných velikostech přichází i řetězce jako Mango, které pro kolekci Violeta dokonce připravilo i velkou reklamní kampaň. Větší čísla se zkrátka začínají dostávat z temných zákoutí obchodů, kde se na regálech krčilo pár nehezkých kousků, do popředí nabídky jednotlivých značek. 

...
Autor: Archiv firem

Rozšířené velikosti, většinou od čísla 42 výše, sednou i těm, které mají nějaké to kilo navíc. Je skvělé, že se kolekce neskládají z typických neforemných hábitů, které kypré ženy pouze zahalovaly. Právě naopak: Spousta dobře padnoucích kousků, které jsou blízké aktuálním trendům z přehlídkových mol, potěší nejedno oko. Zároveň ale respektují objemnější postavu a jsou velmi lichotivé.

U většiny řetězců můžete prozatím nakupovat pouze online, rozhodně je ale z čeho. Neváhejte tedy nahlédnout do kolekcí „generous“ od Lindexu nebo „curve“ od  online obchodu asos.com, které nadměrné velikosti nabízejí už nějaký ten pátek.

Pokud chcete oblečení vybírat s odbornou asistencí v příjemné domácí atmosféře, doporučuji vyhledat menší kamenné prodejny. Krásné a módní kousky nabízí například prodejny Tchibo. Skvělou volbou je také butik Big&Beautiful. Poté, co se z nakupování stal pro Kateřinu Kaprasovou velký strašák, a ve zkušební kabince uronila nejednu slzu, rozhodla se jednat. Otevřela obchod s módou pro plnoštíhlé ženy, který skýtá zboží několika světových značek. Oblečení se vyznačuje především prvotřídní kvalitou a bezchybnými střihy, které odpovídají ceně. Zákaznice si navíc pochvalují příjemné prostředí a proškolený personál. První pobočka byla otevřena v Praze ve známé pasáži Černá Růže. Druhou naleznete v Brně. 

Vybírejte v galerii!

Autor: Kristýna Dolejšová