Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Týden trendy barev: Okouzlující královská modrá

21. února 2014 | 06:00

Milují ji celebrity. Sluší brunetám, blondýnám i zrzkám. Oblečte se do ní i vy!

I přesto, že návrháři na molech prezentují divoké barvy, většina z vás má šatníky plné spíše neutrálních kousků. Jedné barvě by ale měla letošní jaro dát šanci každá z nás. Elegantní a honosná královská modrá!

Působí mírumilovně ale přitom velmi autoritativně a důvěryhodně. Ne náhodou nosí modrou kravatu právníci na závěrečnou řeč u soudu.  Využijte ji na pracovní poradě: oblečte klasické černé kalhoty s bílou košilí a vyměňte jen sako vašeho oblíbeného kostýmku.

Kate Middleton
Autor: profimedia

Mým osobním favoritem se staly široké kalhoty ve spojení s rolákem stejného odstínu. Efektivita tohoto outftu stojí na bezchybných střizích. Doplňte ho stříbrnými šperky se vzorovanou kabelkou a staňte se královnou města.

Tmavý odstín je sofistikovaný a elegantní, takže poslouží i konzervativnějším ženám. Ostré odstíny modré zase nikdo nepřehlédne. Pokud chcete spojit víc výrazných barev, už dávno neplatí, že: „zelená a modrá, pro blázny dobrá“ Nebojte se například pouzdrové sukně ve spojení s lehkou halenkou v sytě zeleném odstínu.

Milovnicí této barvy je i Kate Middleton, která slavila Valentýna oblečená v královské modré od hlavy až k patě. Na přehlídkových molech předvedla například Vera Wang v tom nejzářivějším odstínu několik variant lehkých éterických šatů. Návrhářský dům Saint Laurent zase prezentoval sexy minidélku.

Pokud jsme vás přesvědčili, vybírejte ty nejlepší kousky zde:

Autor: Kristýna Dolejšová