Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Týden trendy barev: Nepřehlédnutelná žlutá!

19. února 2014 | 07:00

Málokterá žena si ji odváží obléknout. No schválně, kolik žlutých kousků máte v šatníku? My vás přesvědčíme, že jsou vaše obavy zbytečné. 

Její návrat na módní mola mě nadchl, protože vždy, když ji mám na sobě, zvedne mi náladu. Základem je najít si správný odstín, kterých existuje celá řada. Sáhnout můžete od žhavé neonové, přes pískovou, citronovou, vanilkovou, hořčicovou, až po jemnou pastelovou. A mnohdy záleží na vašem vkusu a umění žlutou správně kombinovat.

John Galliano - přehlídka pro jaro 2014
Autor: style.com

Chcete vypadat štíhlejší? Kupte si v této barvě vrchní kousky oblečení a dolaďte je tmavším tónem na kalhotách nebo sukni. Odvedete tím pozornost od nedokonalých partií a naopak upozorníte na dekolt a obličej. Pokud se pořád bojíte, že žlutou na sebe upoutáte až příliš, máme prostou radu, nezapomínejte na doplňky. I malý šátek, uvázaný na uchu vaší kabelky, vás rozzáří.

Žlutá nejlépe vynikne s černou. Ne nadarmo se tato křiklavá kombinace používá, pokud chceme upozornit na nějaké nebezpečí. Jemnější variantu získáte s tmavě modrou. Přehoďte přes sebe kabátek v barvě velbloudí srsti a získáte outfit ve velmi neotřelém barevném provedení! Svěže bude působit, když si k džínům v klasické světle modré oblečete bílé tričko a kanárkové sako. Pokud máte více odvahy a rády v módě experimentujete, máme pro vás zajímavější tipy. Co třeba zkusit sladit signální žlutou s temně fialovou, královsky modrou nebo trávově a limetkově zelenou? Že se vám to zdá přespříliš? Vězte, že tohle jsou teprve ty správné módní lahůdky. Tak se odvažte i vy!

Ty z vás, které si už barvu slunce zamilovaly, se můžou s chutí vrhnout na lov dalších kousků. Inspiraci najdete u nás galerii:

Autor: Kristýna Dolejšová