Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Týden trendy barev: Jen růžová to může být!

20. února 2014 | 08:00

Láska či nenávist. Jaký vztah máte vy k nejsladší ze všech barev? Nezavrhujte jí, uvidíte, že slušet může každému!

Evokuje něžnost, sladkost, lásku i romantiku. Růžová je ale spojována s naivitou či bezduchostí. Tento trend podporuje nesmrtelná panenka Barbie, která si už několik desetiletí vystačí jen se svou krásou, dlouhými vlasy a růžovými šatičkami. Možná i proto mě proslulá panenka nikdy příliš neoslovovala. Když jsem ale růžovou viděla na přehlídkách jarních kolekcí úplně všude, pomalu ale jistě se mi začala dostávat pod kůži.

Už totiž není jen pro malé holčičky. Ve všech odstínech ovládla šatníky i těch největších rebelek. A odstínů je opravdu hodně: něžně světlá pastelová, sladká barva cukrové vaty, výrazná tmavá až fuchsiová, uměřená starorůžová a zajímavá lososová. Nezaměřujte se pouze na jeden odstín, ale ochutnejte od každé trošku!

Cara Delavigne - přehlídka Burberry Prorsum
Autor: style.com

Zkombinujte jemně růžovou halenku s koženými kalhotami nebo roztrhanými džíny a hned zjistíte, proč ji všichni milují. Kromě klasických variant s neutrálními barvami, vynikne růžová s temně fialovou nebo zelenou. Pokud se nebojíte výraznějšího vzhledu, trefou do černého je sytý odstín ve spojení s královsky modrou.

Klíčovým kouskem, který ovládl šatník stylových blogerek a módních ikon, je především takzvaný boyfriend kabát v pastelové variantě. Kombinace pánského střihu a jemné ženské barvy vyvolala přímo davové šílenství!

Nejlépe růžovou prezentoval návrhářský dům Burberry Prorsum, když na přehlídkové molo vyslal známou rebelskou modelku Caru Delavigne v sladce růžovém krajkovém modelu. Cařina fotka ihned oblétla celý svět! Pozadu s růžovou nezůstali ani další návrháři. Mohli jsme ji vidět například v kolekci Isabel Marant nebo Alexandera Wanga.

Vybírejte ty nejlepší kousky v galerii:

Autor: Kristýna Dolejšová