Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejkrásnější plesové šaty, díky kterým budete královnou!

30. ledna 2014 | 12:00

Plesová sezóna už je v plném proudu a vy stále nemáte ty pravé šaty? Poradíme vám, které teď frčí a ve kterých se zaručeně stanete královnou celého plesu.

Mrazivé počasí nám každoročně zpříjemňují zimní, maturitní nebo taneční plesy, na kterých můžeme konečně odhodit péřovku a kulicha a být za dámu s velkým D.

Jestliže se chystáte na ples a stále nemáte koupené šaty, přinášíme vám pár tipů na šaty, které z vás udělají královny a nezrujnují vaší peněženku.

Při výběru šatů se zaměřte hlavně na materiály. Nejvhodnější je satén, šifón a flitry či kamínky posetá látka.

Nožky ven
...
Autor: archiv firem

Pokud si potrpíte na koktejlky, můžete si vybrat z nepřeberného množství, barev i materiálů. Pro skrytí pár kilogramů navíc jsou ideální šaty s peplum volánkem, pro přilákání pozornosti zase růžové šaty "áčkové" střihu.

Nikdy nezapomeňte na šperky, bez kterých se plese zkrátka neobejdete. Nejvhodnější jsou štrasové náušnice a náhrdelníky nebo decentní perlové doplňky.

Schované ruce
...
Autor: archiv firem

Pokud sázíte na šaty, které zakrývají ruce, ale zároveň jsou sexy, tady je inspirace pro vás. Rukáv může být úplně dlouhý nebo jen tříčtvrteční, to už je na vás. Vybrat si také můžete délku šatů od úplných mini, přes střední délku až po maxi.

Pamatujte, že výběr bot je stejně zásadní jako výběr šatů. Nikdy na ples neobouvejte boty s otevřenou špičkou, vždy jen uzavřené lodičky.

Maxi délka
Plesová sezóna je tu. Vyberte si z nepřeberného množství krásných šatů.
Autor: archiv firem

Nedokážete si představit ples bez pořádné maxi róby? Vsaďte na černé, červené, tmavě modré a romantické barvy. Pokud jste odvážná, vyberte si šaty s rafinovaným rozparkem nebo průstřihem.

K plesovým šatům se rozhodně nehodí velké kabely, které nosíte do práce. Jsou sice praktické, ale plesy nejsou o pohodlí, ale o kráse. Své věci budete muset vtěsnat do titěrných psaníček, které jsou absolutním hitem. Jeden večer se přece dá vydržet.

Jednotlivé šaty a doplňky si prohlédněte v naší fotogalerii!