Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Top 10 podzimních kousků, které ve vašem šatníku nesmí chybět

2. října 2013 | 06:00

Znáte "must-have" letošního podzimu? Přinášíme vám tipy na nejžhavější podzimní oblečení, které obohatí váš šatník. Možná budete překvapeni, že se nejedná o extravaganci, ale o velmi praktické módní kousky.

Letní trendy jsou minulostí, proto je na čase vyměnit oblečení ve vaší skříni. Ukážeme vám trendy oblečení, které je nejen vrcholem letošního podzimu, ale také je velmi pohodlné a variabilní.

1. Oversize svetr

Hřejivý svetr větších rozměrů je velkým hitem. Podle míry vaší odvážnosti ho můžete kombinovat s denimem, leginami i s jakoukoliv sukní. Huňatý svetr už zkrátka nepatří jen na hory.

2. Motorkářská bunda

Tyto bundy mají většinou střih podobný saku. Základem jsou koženkové rukávy a funkční prvky, například zipy, pásky nebo patentky. Pokud máte módní cítění, můžete obléknout motobundu i k večerní róbě.

Elegantní kabátek, Ann Christine, 1500 Kč.
Autor: archiv firem

3. Nádech Francie

Romantický kabátek z vás udělá dámu a také zahřeje. Nejčastěji je k dostání v pudrových odstínech, které přinášejí vůni nedaleké Francie.

4. Trendy klobouk

Nebojte se klobouků! Patří mezi nejspolehlivější ochránce proti sychravému počasí. Většina slavných žen bez něj nedá ani ránu.

Biker boots, Bershka, 2499 Kč.
Autor: archiv firem

5. Bikerboots

Pokud se ve vás s přicházejícím podzimem probouzí rocková dračice, tyhle boty jsou přesně pro vás. V newyorských i londýnských ulicích pravidelně k vidění už druhou sezónu. Na první pohled "drsňácké" boty se dají kombinovat i s romantickým stylem, například s květovanými šaty.

6. Army kalhoty

Trefou do černého jsou cigaretové kalhoty v army barvě. Look alá vojanda může být plný zajímavých detailů, ženskosti a svůdnosti. Takže vlevo vbok,  pochodem chod směr nákupní centrum.

Univerzální bílá košile, Mango, 849 Kč.
Autor: archiv firem

7. Univerzální košile

Bílá košile je zaručenou výhrou. Hodí se absolutně ke všemu, a také k ní můžete nosit jakékoliv šperky. Tento univerzální kousek je opravdovou nutností.

8. Bordó kabelka

Dramatická barva vinné révy je jednoznačně největším hitem letošního podzimu. A objemná kabelka je nejlepším přítelem každé ženy. Když se spojí, zkříží se elegance, styl a praktičnost.

Áčková sukně, New Yorker, 449 Kč.
Autor: archiv firem

9.Áčková sukně

Áčková sukně začíná v pase a postupně se rozšiřuje do tvaru písmene "A". Tento střih perfektně zakryje nedokonalosti v oblasti bříška, boků a zadečku. Vybírat můžete z různých délek, materiálů i barev.

10. 24 hodinové šaty

Tyto šaty jsou novodobým trendem. Jedná se o šaty, ve kterých vyrazíte ráno do práce, dopoledne v nich bravurně zvládnete firemní poradu, potom pracovní oběd a večer v nich ještě zvládnete firemní večírek nebo večeři s přítelem. Musí být tedy univerzální, elegantní a měly by odpovídat aktuálním trendům. Zkrátka šaty, které se umí přizpůsobit situaci, ve které se jejich nositelka právě nachází.

Jednotlivé módní kousky naleznete v naší fotogalerii.