Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zvedněte kotvy: Námořnická móda je ženská a sexy

29. dubna 2013 | 06:00

Ubere roky a zlepší náladu. I to dokážou proužky, puntíky a kombinace bílé, červené a modré barvy. Tento styl se vyznačuje svou ležérností. Nás baví hlavně proto, že  sluší ženám na celém světě.

Nehynoucí klasika. I tak by se dal nazvat styl, který se už od svého vzniku přisuzuje právě námořníkům. Ale kdo s ním doopravdy přišel mezi širší povědomí?

Byla to módní ikona a matka stylu, Coco Chanel. Když totiž v roce 1917 svým zákaznicím nabídla první pruhované triko, už se na něj nezapomnělo.

Dá se říct, že od té doby jsou námořnické vzory stále v kurzu. Jak s ním ale naložit při denním nošení?

NA PIKNIK S PŘÁTELI
Milujeme proužky a poradíme vám, jak je nosit na každou příležitost!
Autor: Archiv firem

Heslo zní: Hlavně pohodlně! Zapomeňte na vysoké podpatky, těžké prostorné kabely a sexy vyzývavé výstřihy. Raději oblečte zajímavé krátké šortky s krajkou, pod ně klidně delší proužkované šaty, tričko a klidně i okolo pasu zavažte lehký svetřík. Do roztomilé kabelky schovejte ponožky a pokud vám ani to není dost, pořiďte si stylový obal na telefon - jak jinak než s kotvami.

DO PRÁCE 
DO PRACE
Autor: Archiv firem

Vyberte si pohodlné, dobře padnoucí stylové šaty. Doladit je už je jenom maličkost. Rozhodně k nim obujte sexy klínky, přes ramena přehoďte krémové sáčko a jak nehty, tak i rty namalujte svůdně rudou. Pokud se ráda líčíte, nezapomeňte na černé linky. Samozřejmostí jsou kulaté brýle!

NA ROMANTICKOU SCHŮZKU
NA SCHUZKU
Autor: Archiv firem

Pokud je váš vyvolený romantik, jistě nebude v těchto slunečných dnech váhat s pozváním na šlapadla, nebo na příjemnou procházku někam k vodě. Skvělá příležistost pro vás, abyste se oblékla tématicky! Vestu, áčkovou sukni a červený svetr dolaďte stylovými, netradičními balerínkami, kloboukem (přidá na dramatičnosti), brýlemi a kotvou na krk. Hodně štěstí!

Autor: Eva Dvořáková