Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rihanna jako módní návrhářka: Pupíky, kam se podíváš!

19. února 2013 | 07:00

Víte, který z týdnů módy nejvíc přeje překvapení a experimentům? Ano, je to ten londýnský. Letos všechny neoukoukané mladé talenty zastínil někdo z úplně jiného oboru: zpěvačka Rihanna. Své modelky ale spíš svlékla než oblékla...

Kolekce, kterou novopečená návrhářka vytvořila pro značku River Island, byla bohužel zklamáním. Od stylové ikony, která na návrzích pracovala společně s designérem Adamem Selmanem, jsme čekali daleko víc.

Na přehlídce byly k vidění:

1. Pupíky. Tolik odhalených bříšek jsme viděli naposledy v 90. letech, a ani tehdy to nebylo vkusné. Někteří recenzenti nazvali událost "přehlídkou pupíků". (A někteří hororem.)

2. Bradavky. Rihannina průhledná róba z předávání Grammy byla očividně jen první vlaštovkou. Odhalená, prosvítající a vykukující ňadra vévodila celé kolekci.

3. Stehna. Minisukně, rozparky a dokonce i minisukně s rozparky obnažovaly nohy modelek, jak to jen šlo. Ne, nejsme puritáni, ale všeho moc škodí. Rafinovanější střihy by byly daleko víc sexy než styl laciné holky z předměstí.

4. Už jsme zmiňovali pupíky?

Abychom jen nekritizovali: v kolekci se našlo i pár opravdu zajímavých kousků. Bavily nás žluté šaty převázané v pase na způsob mikiny, vzdušný batikovaný overal i vzorované kalhoty.

Snad se příště Ri Ri zaměří právě na podobně ležérní oblečení a vynechá kýč inspirovaný Pamelou Anderson a pubertálními pouličními gangy. Do té doby by se měla věnovat tomu, co už umí.

Autor: mab