Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Masopustní maškara, či strašidlo? Omyl! Takhle vypadá nejuznávanější módní redaktorka

21. března 2012 | 13:55

Jako porcelánová panenka... Bílý obličej, tvářičky jak Marfuša z Mrazíka, přehnaně zvýrazněné rty, sytě oranžová přilba krátkých vlasů. K tomu víc než výstřední outfity. Přesto Lynn Yaeger určuje módní trendy již více než 30 let.

Seznamte se s jednou z nejvlivnějších módních redaktorek. Ne, nezbláznila jsem se. Tahle podivná "kreatura" je vážně jednou z nejlepších a zároveň nejjízlivějších novinářek a kritiček, které kdy o módě psaly.

Její přesný věk, ostatně stejně jako u Bílé paní či Cantervillského strašidla, nikdo nezná. Ani Lynn Yaeger se o něm sama nikdy nezmiňuje. Není divu, dámy nad "sto" se přece datem svého narození nechlubí.

Neuvěřitelné! Seznamte se s jednou z nejvlivnějších módních redaktorek. Lynn Yaeger určuje módní trendy již více než 30 let.
Autor: profimedia.cz

Nalíčená jako porcelánová panenka, kterých má obrovskou sbírku, s kraťoučkým mikádem oranžových zrzavých vlasů, je Lynn nepřehlédnutelná. Nemalou měrou k tomu přispívá i volba extravagantních modelů a neméně šílených doplňků.

Lynn nejradši kombinuje kousky inspirované různými obdobími. Jak je z fotografií patrné, preferuje vintage styl. Její outfity jsou stejně různorodé, jako vybavení její domácnosti. Ta je plná pečlivě vybraných a na aukcích vydražených kusů nábytku z různých etap historie.

Uznávaná novinářka, která v minulosti psala třicet let o módě do The Village Voice, je nyní módní redaktorkou prestižního magazínu Vogue. O názory na módu ji pravidelně žádají prestižní noviny a časopisy jako The New York Times, American Vogue, Style Magazine a další. Nedávno dokonce získala cenu od National Society of Newspaper Columnists za excelentně napsané humorné příspěvky.