Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Škola elegance Kate Moss: Kraťasy a klobouk

3. července 2011 | 06:00

Ne nadarmo je považovaná za módní ikonu. Modelka Kate Moss zase zkombinovala zdánlivě neslučitelné. A výsledek? Perfektní!

Důvod, proč je Kate Moss uznávaná jako módní vzor je jasný. Jen málokdo umí nečekaně kombinovat jednotlivé kousky tak, že vypadají, jako by k sobě patřily odjakživa. Právě to předvedla na modýlku, v němž vyrazila ve vedrech, které poslední dny zužovaly i Londýn, na pracovní oběd. Štíhlé nohy odhalila v mini-kraťasech, které doladila ovšem elegancí v podobě blůzy s drobným vzorem, sáčkem, velkými slunečními brýlemi, ale především stylovým dámským kloboukem s širokou krempou.

Její styl je nenucený, jako by se o žádný vůbec nesnažila, přitom inspirující. Ne nadarmo ji kopírují i mnohé celebrity. Vždyť kdo první
kdysi vyrazil v balerínkách, z nichž se posléze stal celosvětový hit? A jak je vidět i na této její kreaci, dodnes je neopustila.


V čem je tedy tajemství jejího šatníkového úspěchu? Ležérní kombinace luxusu a běžných dostupných kousků.
K jejím oblíbeným návrhářům patří legendy jako Alexander McQueen, Vivienne Westwood, značky Chanel a Balenciaga, ovšem nikdy se do jejich modelů nezahalí od hlavy až k patě.

Vybere si jednu zajímavou dominantní věc, kterou odlehčí nejlépe
vintage kousky z běžných laciných obchodů . Ale hlavně se nebojí právě podobných nesourodých kombinací, jako je elegantní širák a krátké šortky.
Autor: bak