Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující móda: Sexy dívky mezi mrtvolami!

23. června 2011 | 16:59

Modelky flirtovaly se smrtí! Bizarní podívanou připravil divákům arménský návrhář Edward Howhannisjan, když v Berlíně poslal modelky nalíčené jako smrtky na molo obklopené mrtvými těly.

Z kůže stažená vypreparovaná těla, která skýtala pohled na svaly i vnitřnosti, krásky v nádherných modelech s mrtvolným make-upem. Kdekomu z přítomných při pohledu na ně vstávaly hrůzou chlupy po celém těle.

Takto netradičně pojal představení své nové kolekce arménský módní návrhář Edward Howhannisjan, který přehlídku zorganizoval v berlínském kulturním centru Postbahnhof. Tam se právě koná kontroverzní výstava učitele a německého umělce Gunthera von Hagens s názvem "Body Worlds - srdeční záležitost".

Poněkud bizarně působila přítomnost krásných modelek mezi vypreparovanými lidskými těly, staženými s kůže.
Autor: EPA

Šestašedesátiletý Von Hagens, který je profesorem Kyrgyzské státní lékařské akademie v Biškeku v osmdesátých letech 20. století vynalezl preparaci celých lidských těl a orgánů metodou polymerové preparace (tzv. plastinace). K tomu účelu založil „Institut für Plastination“. Preparáty lidských těl pak vystavoval v mnoha zemích po celém světě, včetně Prahy, kde jste mohli unikátní výstavu navštívit v roce 2007 pod názvem Bodies: The Exhibition.