Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jedinečná šance: Novinku od Chanela můžete mít i vy

8. dubna 2011 | 15:33

Módní kousek z dílny slavného návrháře Karla Lagerfelda (77) si tentokrát může dovolit opravdu každý. Kreativní ředitel módního domu Chanel je totiž autorem designu limitované edice lehké coly.

Hliníkové láhve jsou "oblečeny" v bílých, růžových, šedých a černých barvách. Svým designem navazují na úspěšnou loňskou edici. Všechny mají stejný tvar a zářivě růžové víčko. Nechybí samozřejmě nezaměnitelná silueta samotného Lagerfelda. Jen je tentokrát podstatně menší.

K dostání budou už brzy v jedenácti zemích Evropy. Cena by se měla pohybovat okolo necelých čtyř eur, v přepočtu tedy okolo 90 korun za láhev. V prodeji bude i  Pokud si však bude chtít některou ze senzačních lahviček pořídit, bude se muset vydat za hranice. Na našem trhu se totiž podle oficiálního vyjádření společnosti neobjeví.

Na nápoj nedá dopustit

862355:gallery:true:true"Je to pro mě vzrušující, protože tenhle nápoj zbožňuji. Každý ví, že lehkou colu piju dnem i nocí," komentoval přípravu nové reklamní kampaně Karl Lagerfeld. Není tajemstvím, že před deseti lety zhubl čtyřicet kilogramů a to prý jen díky tomu, že jedl dušenou zeleninu a pil dietní colu.

Sedmasedmdesátiletý módní návrhář navázal na velmi úspěšnou loňskou spolupráci. Láhev v bílém designu s Lagerfeldovou siluetou a podpisem se tehdy prodávala jen v omezeném množství ve Francii. Šlo o luxusní balení se zabudovaným otvírákem. Ceny nebyla nijak nízka, pohybovala se okolo šedesáti eur, v přepočtu tedy asi patnáctset korun. Přesto ji zákazníci vykoupili během několika hodin.

Inspirace marionetami

Při práci na nejnovějším návrhu se prý Lagerfeld nechal inspirovat triem 862354:gallery:true:trueBernadette, Eleanor a Irene. Třemi ženskými loutkami z televizní reklamní kampaně na dietní colu tancujícími na píseň z filmu FlashDance. Ty nahradily zpěvačku Duffy, která na kole vyjížděla ze zákulisí svého koncertního vystoupení, aby si mohla koupit light nápoj.

Láhev inspirovaná Bernadette má na sobě romantické tečky ve stříbrné barvě. Druhá inspirovaná Eleanor má pulzovat životem, proto je dokola obtočena růžovými pruhy. Třetí je ozdobena černými hvězdami. Inspirací pro ni mu byla poslední z trojice Irene, rocková kočka s tvrdším dramatičtějším vzhledem.