Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vogue i nahé ženy jsou doslova vyšité

21. dubna 2011 | 15:10

Britská studentka umění Inge Jacobsen si našla neobvyklou zálibu. Křížkovým stehem zdobí titulky módního časopisu Vogue. Modním reklamám zase výšivkou přidává erotický nádech.

Titulku letošního březnového vydání světové módní bible, které zdobí modelka Rosie Huntington-Whiteley, tvořila Inge Jacobsen (24) téměř měsíc. „Napřed si podklad propíchám jehlou, tak se papír při vyšívání tolik neponičí,“ popisuje svou metodu. „Může to zabrat i několik hodin, záleží jak složitý je na podkladu motiv. Pak už velmi opatrně křížkovým stehem vyšívám,“ dodává.

Proč ji napadlo vyšívat právě módní časopis? „Napadlo mě vytvořit z něčeho, co je hezké a ve své podobě masově proslulé, něco unikátního, umělecky ručně vyrobeného,“ říká. Stejnou podobu dostala i přední strana Vogue z roku 2006, kde se vyjímá ruská topmodelka Natalia Vodianova.



Svým vyšíváním Jacobsen zpestřila i stránky s módou, či komerční reklamy, kde dokonce nešetří erotickými motivy nahých žen.
„Líbí se mi propojení záliby žen o několik generací starších se zálibou dnešních žen. Strávila jsem spoustu času listováním módních časopisů, stejně jako moje babička a prateta strávily čas vyšíváním,“ vysvětluje Jacobsen.

Unikátní výtvory, zveřejnila  na svých webových stránkách a už je o ně nebývalý zájem. „Bohužel zatím nejsou k mání. Je to součást mé absolventské práce, kterou budu prezentovat v červnu, až pak je budu moct prodat,“ omlouvá se zatím začínající umělkyně.

Autor: bak
Video se připravuje ...