Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Jak dosáhnout rovných vlasů? Lze to i bez žehličky!

  • Jak dosáhnout rovných vlasů? Lze to i bez žehličky
    6. července 2022 | 06:00

    Zatímco ženy s rovnými vlasy chtějí vlny, ženy s kudrnatými vlasy sní o úplném opaku. Jak je ale narovnat bez žehličky na vlasy a chemických stylingových produktů? Známe přírodnější varianty, které si zamilujete!

  • 1. Správný hřeben

    Není hřeben jako hřeben. Pokud máte vlnité vlasy a chcete vlasy spíše rovné, nejlepší jsou hřebeny s širokými zuby, kterými můžete vlasy rozčesávat i během sprchování po nanesení kondicionéru. Jestli chcete dosáhnout přirozeně rovných vlasů, nechte je volně uschnout a každých pár minut je znovu rozčešte. V žádném případě nepoužívejte kulaté kartáče se štětinami. Ty vlasy nevědomky natáčí.

  • 2. Culík

    Ještě vlhké vlasy stáhněte do pevného culíku a pročešte kartáčem. Každých 5–7 cm vložte na culík další gumičku, tím narušíte přirozené vlnění vlasů. Takto běžte spát a ráno vlasy rozpusťte. Měly by být méně vlnité a daleko více rovné. Nebudou sice jako hřebíky, určitě ale budete spokojená. 

  • 3. Přípravky na narovnání vlasů

    Existuje řada šetrných kosmetických produktů, kterými lze vlasy dokonale narovnat. Jsou to uhlazující krémy a séra. Ani jeden produkt ovšem není příliš vhodný na barvené vlasy. Proto je tento tip spíše pro ženy, které si nechávají svou přirozenou barvu vlasů. Dobře také fungují vlasové masky. Pokud je budete používat pravidelně, vaše vlasy budou hebké, vyživené a hydratované, tudíž více poddajné.

  • 4. Maska z olivového oleje

    Zkuste masku z olivového oleje! Zahřejte 3 lžíce olivového oleje a naneste olej na vlasy. Kolem vlasů si omotejte potravinovou fólii, abyste vytvořila takový malý skleníkový efekt. Pro lepší účinek nechte masku působit přes noc a ráno si vlasy několikrát umyjte. Vlasy můžete také opláchnout 1 litrem teplé vody s citronovou šťávou. 

  • 5. Bezbarvá hena

    Hena je barvivo na rostlinné bázi. Je velmi populární a používá se po mnoho staletí v různých kulturách a zemích, jako jsou Egypt a Indie. Existuje neutrální bezbarvý odstín a typ heny, který vaše vlasy perfektně regeneruje a narovnává. Pokud budete henu používat dvakrát měsíčně, je pravděpodobné, že se vaše vlasy narovnají. Účinky ale nejsou trvalé, budou trvat maximálně tři týdny, proto je důležité na tuto proceduru nezapomínat.

  • 6. Jablečný ocet

    Vlasy lze narovnat doma pomocí jablečného octa. Smíchejte 2 polévkové lžíce jablečného octa s jedním šálkem vody a nalijte do rozprašovače. Nastříkejte na umyté vlasy po celé délce a nechte působit několik minut. Poté opláchněte teplou vodou. Po vysušení by vlasy měly být krásně rovné. Jablečný ocet můžete aplikovat klidně každý den, jen s sebou musíte neustále nosit rozprašovač s octem.

    Při výběru ideální vlasové kosmetiky pro vás využijte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Autor: Adéla Ondroušková
Diskuse ke článku
.