Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Na vlasy, proti striím, vráskám i kašli. 7 tipů, jak využít obyčejné sádlo

  • Video se připravuje ...
    25. ledna 2022 | 06:00

    O tom, že nesolené vepřové sádlo se dá využít nejen v kuchyni, věděly už naše prababičky. Může nahradit spoustu drahých kosmetických přípravků a využít ho lze také jako přírodní medicínu. Pojďme se nechat inspirovat.

  • Místo balzámu na rty

    Sádlo zabere i na silně popraskané rty a tam, kde nezabere balzám. Jakmile ho namažeme na rty, vsákne se okamžitě do pokožky a skvěle ji zregeneruje. Rty zároveň vyživí a hydratuje.

  • Pomoc proti suchým rukám

    V zimě nás často trápí suchá a popraskaná kůže rukou. Výborně se přitom hodí jako zvláčňující lázeň. Jak na to? Kousek vepřového nesoleného sádla rozpustíme v rendlíku. Necháme chvíli chladnout. Ještě teplý olejíček nalijeme do misky a ponoříme do něj ruce na 20 až 30 minut. Vyživí se kůže a posílí se lámavé nehty.

    Video se připravuje ...
    11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej • VIDEO: Videohub

  • Pro bohatší vlasy

    Skvělým pomocníkem pro hustší a bohatší hřívu je speciální domácí mast ze sádla a lískových oříšků. Především zklidní a vyživí pokožku hlavy, která je pro zdravé a silné vlasy základním předpokladem. Pár lískových jader rozemeleme najemno a smícháme se změklým nesoleným vepřovým sádlem. Směsí potřeme kořínky vlasů nebo místa, kde roste vlasů méně a tvoří se lysinka. Necháme působit asi dvě hodiny a poté smyjeme šamponem.

    Video se připravuje ...
    Vzrušující účesy, které pofrčí v roce 2022 • VIDEO: Videohub

  • Proti vráskám

    Vepřové sádlo je svým složením blízké lidskému tuku a je doslova zmizíkem na vrásky. Obsahuje tuky zvané lipidy, které snadno pronikají hluboko do pokožky a vyhlazují vrásky. Výhodou je, že sádlo můžeme používat i na problematickou a přecitlivělou pleť.

  • Na vyhlazení strií

    Po rychlém zhubnutí nebo po porodu se nám často na břiše, bocích či stehnech tvoří strie, drobné kožní trhlinky. Dají se zmírnit a vyhlazovat právě pomocí sádla. Problematická místa potíráme každý den.

    Video se připravuje ...
    Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

     

  • Hojivé mazání

    Sádlo skvěle funguje při léčbě jizev, popálenin, lupénky, kožních prasklinek či při atopickém ekzému. Jestli ho chceme zbavit specifického odéru, pomůže povařit ho hodinu ve vodní lázni a ideálně do něj ještě přimíchat levanduli nebo měsíček lékařský.

  • Proti kašli a nachlazení

    Vynikající účinek má sádlo při suchém kašli. Trochu ho necháme rozpustit a zahřát v rendlíku a namočíme do něj kus skládané vaty, kousek staré plíny nebo kapesník. Přiložíme na hruď v oblasti hrudní kosti a překryjeme mikrotenem a suchým šátkem. Po dvou hodinách obklad vyměníme. Pokračujeme celý den.

    Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle Blesk zdraví, které je právě na stáncích. Zakoupit si ho můžete i v našem iKiosku přímo ZDE:

Autor: sia
Diskuse ke článku
.