Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zákroky podle věku na vlastní kůži! Které procedury nás omladily a zbavily jizviček po akné?

30. května 2021 | 06:00

Ustarané vrásky na čele, mračivka, propadlé tváře, vějířky kolem očí, rozšiřující se póry, ale i jizvičky po akné. Také vás trápí nějaké nedostatky způsobené stárnutím pleti? V redakci jsme se rozhodly vyzkoušet omlazení pleti podle věku na vlastní kůži. A jaké zákroky dodají vašemu obličeji mladistvější vzhled a co stojí za vyzkoušení?

REDAKTORKA ŠTĚPÁNKA, 30+

KLINIKA: Perfect Clinic, dermatolog MUDr. Jan Kučera

OMLAZUJÍCÍ PROCEDURA:

Microneedling (mikrojehličkování), aby se zlepšil stav jizviček po akné, vyhladily se jemné vrásky a celkově aby se pleť zpevnila. Zákrok je potřeba absolvovat minimálně třikrát s odstupem dvou až čtyř týdnů. Teprve pak je viditelný efekt. Já chodila po dvou týdnech s tím, že jsem podstoupila ještě čtvrtou proceduru, aby byl efekt trvalejší.

PRŮBĚH:

Nejprve mi byl na obličej aplikován anestetický krém, který pleť po zhruba 30 minutách dostatečně znecitliví. Následovalo vždy několikaminutové ošetření nástrojem s mikroskopickými jehličkami, u kterých se nastavuje různá hloubka (jak hluboko do kůže jehličky proniknou). Nejprve se na místo aplikuje výživný gel a pak jehličky stimulují ozdravný proces a zpevnění kůže. Během procedury neucítíte žádnou bolest, jen na některých místech, kde je kůže tenká, je to trochu nepříjemné. Ale dá se to bez problému zvládnout. Po zákroku jsem si nechala pleť zklidnit ošetřující maskou a poté i fototerapií (asi 15 minut). Následovala vždy domácí péče, kdy jsem si každý den vtírala do pleti regenerační krém a také jsem musela obličej chránit opalovacím krémem s SPF 50.

VÝSLEDEK:

Jizvičky zmizely a zůstalo jen pár skvrnek, které se musí zahojit samy. Pryč jsou také drobné povrchové vrásky a póry jsou jemnější.

JAK DLOUHO TO VYDRŽÍ:

Efekt by měl vydržet dlouhodobě, zahojení jizviček doživotně. Zpevnění kůže závisí na známkách stárnutí a povolení kůže, i tak vydrží minimálně několik let.

Štěpánka vlevo před, vpravo po proceduře

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová