Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyzkoušeno: Neinvazivní metoda liposukce pomáhá odstranit tuk bez bolesti

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno: Neinvazivní metoda liposukcepomáhá odstranit tuk bez bolesti
VIDEO: BPŽ/Jan Simandl
14. září 2020 | 20:07

Moje nejmenší děti už konečně vyrostly tak, že mám víc času sama na sebe. Rozhodla jsem se proto mimo jiné, že se zase začnu více hýbat, lépe jíst a že zhubnu. Proto jsem ráda vyzkoušela neinvazivní metodu lipoX SLIM. Díky ní jsem se zbavila podkožního tuku na břiše, aniž bych musela podstupovat chirurgický zákrok. To bych vážně nerada. 

Během let mi plíživě naskákala kila navíc, i když jsem vždycky měla docela dost pohybu. Jenže jsem nikdy neměla přehnaně výkonný metabolismus a ani moje životaspráva nebyla ideální. Když jsem si loni zlomila nohu, vše se ještě zhoršilo. Letos jsem se na sebe už naštvala a rozhodla jsem se, že s tím konečně něco udělám. 

Začala jsem chodit pěšky ještě víc než dosud, přidala nějaké cvičení a začala se dost hlídat v jídle. Když se objevila možnost vyzkoušet neinvazivní liposukci lipoX SLIM, přišlo mi to vyloženě vhod. 

Žádná předoperační příprava, žádná bolest, žádná krev, žádná pozvolná rekonvalescence? Beru. I kvůli tomu, že to celé nezabere moc času, což se mi jako pracující matce vždycky hodí. 

Liposukce bez bolesti

V den D jsem odpoledne přišla na kliniku, tam jsme si ujasnili, co od zákroku čekám, co je možné a co ne, podepsala jsem příslušné dokumenty a šlo se na věc. 

S ošetřující zdravotní sestrou Klárou Cebákovou jsme se dohodly, že se zaměří na oblast břicha, kde mám podkožní tukové zásoby, které mě štvou. Rozdělila mi oblast na pomyslné čtvercové plochy a pak na každou zvlášť přiložila sondu vysílající ultrazvukové impulzy, které by měly zatočit s tukovými buňkami. 

Chcete to odborně? Používá se mikrofokusovaná energie intenzivního ultrazvuku umožňující přesné zacílení. Tuková tkáň se díky tomu naruší, postupně se sama vstřebá a vyloučí se přirozeným způsobem. 

Pokud mám být upřímná, místy to trošičku štípalo a mírně pálilo. Ale rozhodně to nebylo nic, co by se nedalo vydržet. A pocit tepla byl nakonec spíše příjemný, navíc si člověk aspoň mohl představovat, jak nenáviděný tuk bere za své. 

Tedy, tak rychle to samozřejmě nešlo, efekt – skutečně o něco plošší břicho – se projevil zhruba za tři týdny, přesně tak, jak před zákrokem zaznělo. Snažila jsem se tomu napomoct tím, že jsem se pořád trochu hýbala a dostatečně jsem pila. Taky jsem si do pokožky vtírala ráno i večer krémy, které jsem po zákroku dostala jako dárek.

Když po těch pár týdnech zaznělo několik pochval, bylo jasné, že to skutečně zabralo. Ideální to ale ještě není, na to by bylo potřeba zákroků více, což jsem samozřejmě věděla předem. 

Ošetření lipoX SLIM se hodí k redukci tuků v oblasti břicha, pasu, hýždí, stehen, lýtek, zad a paží.