Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak být šťastná? Pražské Švandovo divadlo má návod!

P. Hřebíčková, B. Popková, M. Dlouhý, E. Vrbková, K. Cibulková, K. Frejová
29. března 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Úspěšná divadelní hra Cry Baby Cry se na jevišti Švandova divadla hraje již déle než pět let.  Na originalitě přidává této komedii fakt, že se jedná o autorský projekt dámské šatny smíchovské scény.

Přijďte na naši skupinovou lekci a naučte se, jak pracovat se svými emocemi!

Jaký tedy je zaručený návod na štěstí? Odpověď na tuto otázku hledá pětice žen, která se na jevišti sešla na kurzu tzv. life coachingu. Ambiciózní sportovkyně (Petra Hřebíčková / Bohdana Pavlíková), světaznalá novinářka (Kristýna Frejová), typická manželka zaneprázdněného podnikatele (Klára Cibulková), plachá recepční (Réka Derzsi / Eva Vrbková) a zralá operní pěvkyně (Blanka Popková) – každá je jiná, všechny však touží změnit svůj život. K tomu jim má pomoci kurz vedený lektorem, jediným mužem (Michal Dlouhý / Luboš Veselý původně Jaroslav Šmíd), kterého ve hře můžete vidět. Mít však na starost pět různých ženských charakterů není vůbec snadné i pro zkušeného školitele.

B. Pavlikova, K. Frejová, R. Derzsi, K. Cibulková
Autor: Švandovo divadlo

Pozitivně myslet a aktivně řešit veškeré situace!

Vedle skutečně vtipných scén a dialogů, pobaví i snaha o dnes tolik populární pozitivní myšlení.  Může nám ale vůbec někdo poradit, jak lépe žít a jak být šťastný? A víme vůbec sami, v čem je náš problém? 

K. Frejová, K. Cibulková
Autor: Švandovo divadlo

Aktérky si samy vymyslely, vytvořily a oživily své postavy a na jejich základě pak teprve začaly vznikat texty, nejprve monology a během společného zkoušení dialogy. Herečka Klára Cibulková o své postavě Ivony říká: „Ivona je matkou 3 dĕtí, již velmi dlouho na mateřské dovolené. Její život zcela vyplnila péče o domácnost a dĕti, zcela vymazala své vlastní potřeby a stala se postupnĕ velitelem, koordinujícím životy svých nejbližších. Dostala se tak do izolace, rozpustila se v potřebách ostatních a ztratila se v každodenním stereotypu - jak sobĕ, tak svému muži. Z obrovské lásky a z přesvĕdčení, že jedinĕ tak to má být ..., se stala nesnesitelnou“.

L. Veselý
Autor: Švandovo divadlo

Švandovo divadlo nabízí s lehkou nadsázkou zcela jedinečné setkání, které vám pomůže najít cestu k vám samotným! Přijďte na představení Cry Baby Cry v sobotu 6. dubna, nebo v úterý 7. května do Velkého sálu od 19 hodin!