Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Suchá a dehydratovaná pleť není jedno a totéž. Poznáte, co vaši pleť trápí?

13. března 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Pleť na obličeji je citlivá na dotek, mdlá se sklony k tvorbě šupinek, svědí a pálí. Tento pocit občas zažívá nejedna z nás, a to především v zimním a letním období. Poznáte ale, zda je vaše pleť suchá, nebo „jen“ dehydratovaná? Ačkoli projevy mohou být na první pohled podobné, příčinu je nutné správně určit a podle toho zvolit nejvhodnější péči.

Pro suchou pleť je charakteristická snížená produkce kožního mazu a ta tak vyžaduje dlouhodobou odpovídající péči. Naproti tomu dehydratace je přechodný jev, který může čas od času postihnout všechny typy pleti – normální, smíšenou, mastnou, citlivou a také suchou.

Jak poznat rozdíl?

Jakmile pocítíte, že s vaší pletí není něco v pořádku, objeví se náhle šupinky nebo drobné vrásky, pleť je napjatá, vysušená a na pohled bez života, dodejte jí co nejrychleji hydrataci v podobě vody. Pokud nepříjemné projevy odezní po několika dnech, šlo právě o dehydrataci.

Dehydratace kůže může vznikat vlivem klimatických změn, po některých lécích, ale i používáním nevhodně zvolené kosmetiky. Často se s tímto problémem potýkají majitelky smíšené a mastné pleti, protože se nesprávně domnívají, že jejich pleť hydrataci nepotřebuje. Ať už je příčina jakákoliv, je potřeba pleť pravidelně mazat a hydratovat, dodat jí co nejrychleji ztracenou vláhu.

Jak dodat pleti vodu

Při boji s dehydratovanou pletí je důležité zapojit všechny zbraně. Jednou z těch základních je vyvážená strava a pitný režim. Do jídelníčku zařaďte mandle, avokádo, vajíčka a lososa. Dobré tuky poskytnou pokožce potřebnou výživu zevnitř. Listová zelenina vám dodá železo a vitaminy A, B a E, které chrání pokožku a podporují imunitní systém. Pomůže také betakaroten, který najdete ve žlutém a oranžovém ovoci a zelenině. Pitný režim je důležitý pro všechny typy pleti: dostatek vody zajistí, že se všechny potřebné živiny do kůže spolehlivě dopraví.

V neposlední řadě je důležité zvolit správné pečující přípravky. Můžete zkusit krémy bohaté na oleje nebo oleje samotné. Mezi oblíbené patří jojobový, avokádový nebo kokosový. Možná budete muset chvilku experimentovat, abyste zjistila, který olej vám vyhovuje. Pokud chcete raději vsadit na jistotu, sáhněte po krému HYALUROGEL RICH od značky MIXA, odborníka na citlivou pleť. Intenzivní hydratační péče je obohacená o kyselinu hyaluronovou, která dokáže vázat množství vody odpovídající 1000násobku své hmotnosti, a pomáhá tak okamžitě zlepšovat hydrataci pokožky. Jeho lehčí varianta – HYALUROGEL LIGHT je vhodná na léto nebo v případě, že si vystačíte s jemnou hydratací.

Hyalurogel Rich
Autor: MIXA