Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vyhlaste boj stárnutí pleti! Pomůže vám zdravý životní styl i zázračný koenzym Q10

26. října 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Padla na vás podzimní únava? Nízká hladina energie způsobuje, že všechny přirozené procesy v buňkách probíhají mnohem pomaleji. A když je organismus vyčerpaný, pleťové buňky jsou mnohem zranitelnější vůči působení stresu a dalších škodlivých vlivů. Takové přetížení přispívá k rychlejšímu stárnutí pleti. Jak proti němu nejen na podzim bojovat?

Po třicítce naše pleť produkuje méně tuků a obnova buněk se zpomaluje. Místo 28 dní trvá tento cyklus až 40 dní. Stavu pleti dlouhodobě napomůže dostatek spánku, zdravá strava a hodně pohybu na čerstvém vzduchu. Nenahraditelný význam má pro pleť také správná péče, kterou není radno podceňovat.

Zdokonalené výrobky z pečující řady proti vráskám NIVEA Q10 POWER pleť zvenčí zásobují tou správnou přírodní „potravou“ pro její skvělou kondici. NIVEA Q10 POWER s kombinací koenzymu Q10 a kreatinu proniká do pleti a stimuluje její vlastní tvorbu energie.

Zásoby koenzymu Q10 s věkem klesají

Koenzym Q10 je antioxidant, který chrání buňky v lidském těle před poškozením volnými radikály. Q10 pomáhá při tvorbě buněčné energie a působí také proti stárnutí buněk pleti. S rostoucím věkem produkce koenzymu Q10 klesá. Ve věku 40 let máme ve srovnání s dvacetiletým člověkem v srdečních buňkách 68 % koenzymu Q10 a v osmdesáti letech pouze zhruba 42 %.

Zásoby tohoto enzymu lze doplňovat jednak vyváženou stravou, aktivním životním stylem a omezením stresu, pleti pak pomůže i správně zvolená kosmetika. Tak zařaďte tipy, které najdete níže, do své kosmetické rutiny:

1. Kouzelné čištění s koenzymem Q10

Jemné čisticí mléko pleť šetrně zbaví make-upu a nečistot. Právě kvůli miniaturním nečistotám, které během dne na pleti ulpívají, čištění pleti do své kosmetické rutiny zařaďte i v případě, že žádná líčidla nepoužíváte. Mléko je navíc obohacené o pleti vlastní koenzym Q10.

  • Tip: Naneste čisticí přípravek na obličej a krk a malými krouživými pohyby jej vmasírujte do pleti. Nakonec pleť osvěžte čistou vodou a čisticím tonikem. Díky tomu zůstane hebká a jemná na dotek.

2. Pleť má i v noci plno práce

V noci, když spíme, naše pleť neodpočívá, ale naopak pracuje na plné obrátky. Této fáze byste měli využít na regeneraci pomocí Nočního krému proti vráskám Q10 POWER, který uvnitř buněk pleti aktivuje jejích vlastní tvorbu energie. Také zpomaluje proces stárnutí.

  • Tip: Po vyčištění pleti naneste krém na prsty, lehce promněte a poté obličej velmi jemně masírujte ukazováčky – začněte uprostřed čela a pokračujte ke spánkům.

3. Aby vaše oči zářily

První vrásky se zpravidla objevují okolo očí, kde je lidská kůže mimořádně tenká. Do těchto partií se navíc nejvýrazněji promítá naše mimika, smích a pláč. Že si život beze smíchu neumíte představit, ale přesto nechcete, aby se vrásky prohlubovaly? Nejlépe vám při tom pomůže Oční krém proti vráskám Q10 POWER.

  • Tip: Tento krém, který se díky lehké textuře rychle vstřebává, vypíná oblast okolo očí. Jak ho nejlépe aplikovat? Naneste malé tečky pod oči a jemně vetřete do pokožky.

4. Každodenní trénink pro vaši pleť

Denní péče je nezbytností – pleť potřebuje výživu, hydrataci a ochrannou bariéru proti prachu, nečistotám, škodlivým UV paprskům a stresu. Denní zpevňující krém proti vráskám Q10 POWER funguje jako ochranný štít a svým patentovaným složením stimuluje tvorbu kolagenu a účinně redukuje i hluboké vrásky. Pevnější pleť můžete zaznamenat už za 10 dní.

  • Tip: Po ranním čištění pleti krém vždy důkladně naneste na nejexponovanější partie, jako jsou tváře, čelo, krk a nos.