Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Krásné a zářivé oči potěší nejenom nás

4. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Kůže okolo očí je trochu jiná než na většině obličeje. Je tenčí a obsahuje minimum mazových žláz, takže i přirozená ochranná bariéra je minimální. S přibývajícím věkem ztrácí kůže svoji elasticitu, omezuje se lymfatická cirkulace a zvyšuje se prostupnost stěn kapilár. V okolí očí se vytváří vaky z nahromaděné vody a uvolněného tukového polštářku, který tvoří výstelku v očních důlcích. 

Ke zpomalení účinků vnějšího prostředí i vnitřního stárnutí je třeba pomoci pleti očního okolí v ochraně a projasnění. Ochrana, to je vlastně způsob navracení rovnováhy v hydrataci a vitalizaci pleti.  Rozjasnění je zmírnění otoků a barevných nesrovnalostí pleti očního okolí.

České kosmetické značky La Chèvre a Le Chaton mají v sortimentu ideální přípravky a promyšlenou účinnou techniku pro ošetření očního okolí.

Ráno, když se probudíme, otevřeme oči a jemně zakoulíme bulvami na obě strany, podíváme se nahoru, dolu a do stran. Pak přiložíme na zavřené oči vatové tampony namočené ve studené vodě a necháme chvilku působit. Pokračujeme očištěním pleti okolo očí Dvoufázovým odličovačem Le Chaton (př. Micelární vodou s Panthenolem Le Chaton pro nejcitlivější oči) a proceduru dokončíme omytím očí tamponem se studenou vodou.

Autor: Kosmetika Capri

Dvoufázový olejovo-vodný odličovač bez obsahu silikonů jemně odličuje a nedráždí. Obsahuje skvalan a kombinaci přírodních olejů, které nahrazují klasické silikony. Tím se pleti dostává luxusní péče již při jejím čištění. Zklidňující látky jako jsou Panthenol a list Aloe Vera pleť zklidňují a zabraňují vzniku dráždění či štípání.

Na takto připravenou pleť naneseme okolo očí Sérum s Argireline® Le Chaton. Je to jediné sérum vhodné právě pro ranní aplikaci. Proč?

Tato jemná emulze s obsahem velmi účinných peptidů omezuje vznik mimických vrásek, navozuje přirozenou rovnováhu v hospodaření s vodou v pokožce a příznivě působí na zjemnění a mladistvý vzhled pokožky. Sérum je vhodné pro všechny typy pleti včetně citlivých. 

Sérum zároveň plní funkci ochrany, hydratace a omezení tvorby vrásek. Sérum jemně vklepeme do pleti očního okolí a po krátké době přijmutí séra pletí, můžeme líčit. Samozřejmě můžeme místo séra použít jeden z krémů, uvedený ve večerní péči.

Večer nastává nejdůležitější čas pro vitalizaci, regeneraci a omlazování pleti. Důkladně očistíme pleť očního okolí výše uvedeným Dvoufázovým odličovačem. Naneseme Anti-ageing sérum Le Chaton. Jeho velkou předností je účinná hydratace a harmonizace přirozeného hydratačního faktoru v kůži(NMF). Obsahuje i zklidňující látky a antioxidanty.

Po nanesení si chvíli třeme dlaně rukou o sebe, abychom je dobře zahřály. Ohřáté dlaně přiložíme na oči a chvíli zahříváme. Je to příjemné a pomůže séru rychleji prostoupit do pokožky.

Jednou týdně nebo když máme oči unavené, přiložíme na sérum masku Mladé oči Le Chaton, která osvěží, zklidní a uvolní pleť.

Autor: Kosmetika Capri

Na závěr naneseme na oční okolí krém. Můžeme si vybrat:

Krém okolo očí La Chèvre

Jemný krém, který vyhlazuje a omezuje tvorbu vrásek. Vyživuje, zvláčňuje a hloubkově hydratuje. To zajišťují:

  • máslo z kozího mléka - příznivě působí na pokožku, kterou vyživuje, zvláčňuje a zjemňuje, je zdrojem přírodního vitaminu A
  • ceramidy - brání vysychání pokožky,skvalan – hydratuje, zmírňuje stárnutí pokožky a tvoří na pleti ochranný film, čímž ji chrání před vnějšími vlivy 
  • nízkomolekulární sůl kyseliny hyaluronové – hloubkově hydratuje jemnou pokožku okolo očí

nebo Esprit Clair K Le Chaton

Jemný krém pro oční okolí. Hydratuje a koriguje drobné vrásky kolem očí. Díky použití speciálních zjasňujících částic dojde k optickému minimalizování vrásek, pleť bude sjednocená, na pohled hladší a nedostatky pleti se zakryjí. Obsahuje:

  • vitamíny rozpustné v tucích - vyživují a zjemňují pokožku
  • ceramidy - brání vysychání pokožky
  • fosfolipidy v přírodním stavu - mají antibakteriální vlastnosti
  • deriváty olivového oleje - jsou velmi bohaté na minerály a vitamíny A a E, stimulují činnost buněk produkujících kolagen a elastin
  • opticky zjasňující látky - minimalizují nedostatky pleti, sjednotí její tón a opticky zmenší vrásky

Krém jemně vtlačíme do očního okolí.

Nezapomeňte, že vše bude fungovat, jedině když si dopřejeme dostatečně dlouhý, klidný spánek ve tmě. Tak dobrou noc!

Vaše Kosmetika CAPRI