Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

5 tipů, jak si udržet letní opálení i během podzimu

  • 29. srpna 2017 | 06:00

    Léto končí a naše pokožka je krásně snědá a vypadá celkově tak nějak lépe. Kéž by tak zůstala celý rok, nebo alespoň do konce září! Letos se vám to s našimi tipy povede!

  • Dejte si studenou sprchu

    Dlouhé horké koupele si nechte až na chladnější říjen! Horká voda totiž kůži dehydratuje, což znamená, že se kůže začne rychleji olupovat – a s ní i vaše opálení. Rada tedy zní: sprchujte se krátce ve vlažné vodě. 

     

    Sprchujete se raději v teplé, nebo studené vodě?
    Autor: Shutterstock.com

  • Peeling je váš nejlepší přítel

    Peeling vám může připadat jako to poslední, co byste si na opálenou kůži dala. Pokud ale budete pokožku pravidelně peelingovat, zbavíte ji odumřelých kožních buněk a bude hladší a zářivější. Zvolte ale ty jemnější peelingy, které pokožku zároveň i hydratují, a dopřávejte si peeling jedenkrát za týden. Pokud nevíte, který si vybrat, pomůže vám naše redakční recenze v odkazu níže!

    Peeling si můžete vyrobit i doma ze dvou ingrediencí. Návod ve videu: 

    Video se připravuje ...
    Vyrobte si doma peeling z olivového oleje a soli • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Mazat, mazat a pít!

    Víme, že je to otrava, ale po každé sprše byste měla použít hydratační tělový krém. Nejlépe i ráno! Je to jediná cesta, jak si co nejvíce opálení udržet. Hydratovat ale musíte samozřejmě i zevnitř, protože to se odrazí i na kůži. Dostatečný pitný režim je nutnost!

     

    Tělo si mažte po každém sprchování.
    Autor: istockphoto.com

  • Dejte si mrkev

    Beta-karoten a opálená pokožka jdou ruku v ruce. Můžete zkusit brát doplňky stravy s tímto vitaminem nebo si dát mrkev, meruňky nebo třeba sladké brambory. Díky tomu vaše letní opálení více vynikne. Tip na příští léto: S beta-karotenem je ale dobré začít už před létem!

    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • Trochu švindlujte

    Když už slunce nemá takovou sílu, můžete si vypomoct samoopalovacími přípravky. Můžete zvolit i ty s postupným účinkem, díky čemuž si opálení budete udržovat delší dobu. Díky jejich ne tak výraznému účinku se nemusíte bát žádných nevzhledných fleků.

    Udržte si letní bronz i po létě!
    Autor: istockphoto.com

     

Autor: Lucie Houdková
Diskuse ke článku
.