Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyzkoušeno: Nejlepší rtěnka, řasenka i make-up! Které musíte mít?

  • 10. srpna 2017 | 06:00

    Natrefit na perfektní oční linky nebo řasenku, která by řasy krásně natočila a neudělala hrudky, a ještě vydržela nástrahy letních dní? To je někdy nadlidský úkol. Poskytneme vám tedy radu nad zlato. Co jsme si z dekorativní kosmetiky v poslední době oblíbily?

  • Irena, editorka Ženy.cz

    Paletka stínů 24karat Nude Palette od Maybelline, 349 Kč

    Tohle je přesně taková roztomilá věcička, kterou člověk nijak nutně nepotřebuje (na rozdíl od řasenky a červené rtěnky). Ale když se mu dostane do ruky, tak si ji užije. Nepatřím k těm, které by se v líčení stíny vyžívaly, a tak mi vyhovovalo, že odstíny jsou nepříliš výrazné a nepříliš křiklavé. Nejnápadnější nude na den a lehce třpytivé a kouřové na večer. A tak si užívám každý den jiné barvičky – prostě letní potěšení, jak má být.

    24karat Nude Palette od Maybelline, 349 Kč. Kromě nude stínů najdete i zlatavé a měděné odstíny! Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem

  • Lucie, redaktorka kosmetiky

    Minerální tvářenka Mary Kay, odstín Shy Blush, 295 Kč. Koupíte na www.marykay.cz.
    Autor: archiv firem
    Minerální tvářenka Mary Kay, odstín Shy Blush, 295 Kč

    Tvářenka je moje must have, a pokud bych si měla zvolit jeden produkt, kterým se ráno nalíčím, bude to ona. Oblíbila jsem si tu od Mary Kay v odstínu Shy Blush. Je do oranžova s odleskem do zlatova, na sluníčku vypadá prostě božsky! Tento odstín se mi líbí hlavně na léto, ale nosím ji vlastně celoročně. Dalším plusem je její výdrž, na tvářích vydrží celý den, dokonce i když se v parném letním dni zpotíte. 

  • Brigita, editorka

    Matná rtěnka MAC Lipstick, odstín Russian Red, 570 Kč. Koupíte na www.maccosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Matná rtěnka MAC Lipstick, odstín Russian Red, 570 Kč

    Dlouho jsem odolávala pokušení pořídit si MAC rtěnku s jednoduchým názvem Lipstick. Přece jen – dát 570 korun za rtěnku mi přišlo prostě moc, a to navzdory skutečnosti, že bez rtěnky nejdu ani vynést odpadky. Pak jsem ale neodolala a pořídila si matnou MAC rtěnku v klasickém červeném odstínu Russian Red a upřímně nechápu, jak jsem bez ní mohla dodnes žít. Sytě pigmentovaná, dokonale matná rtěnka, která nevysušuje a na rtech drží celý den, i když pijete nebo jíte. Už nikdy nechci jinou! Takže musím uznat, že pětistovka je sice za rtěnku pořád dost, ale v tomhle případě nebudete litovat ani jediné koruny.

    Jak si vybrat červenou rtěnku? Poradí vizážistka:

    Video se připravuje ...
    Zeptaly jsme se vizážistky, podle čeho si vybrat červenou rtěnku • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • Maruška, redaktorka Mojezdraví.cz

    Řasenka Rimmel Volume Shake, 289 Kč. Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Řasenka Rimmel Volume Shake, 289 Kč

    Tuhle řasenku považuji za revoluční! A to z prostého důvodu. Dost často se mi stává, že dříve než řasenku vyplácám, vyschne mi. Asi ji neumím správně zavírat či co. Nicméně tato mi vydržela opravdu dlouho! Má totiž v sobě zabudovaný chytrý mechanismus: zaklepete s ní a maskara v ní se promíchá, tedy řasenka vám nevyschne. Vedle toho má skvělý štěteček, který řasy rozčeše a opticky prodlouží.

  • Ivana, redaktorka vztahů

    Pudrové stíny na obočí Dermacol, 199 Kč. Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Pudrové stíny na obočí Dermacol, 199 Kč

    Má topka dekorativní kosmetiky? Posledních pár měsíců zcela určitě pudrové stíny na obočí. Trendem je maximálně přírodní tvar obočí a barevně by obočí mělo ladit s barvou vlasů. Nedávno jsem si oblíbila automatické pudrové stíny Dermacol Powder Eyebrow Shadow, které považuji za naprostou bombu. Použití je snadné, rychlé a přesné, a to díky praktické tužce s kuželovitým aplikátorem. Ten nabere skutečně jen to nejnutnější množství stínu, takže vykreslí přesnou linii a perfektně zakryje objevující se šediny. V konečném výsledku působí obočí přirozeně. Navíc jsou stíny voděodolné, takže se nemusím bát, že by mi je smyl déšť. 

  • Gábi, redaktorka VIP

    Oční linky Trend it up, Ultra black Liquid Eyeliner, 79,90 Kč. Koupíte v dm drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Oční linky Trend It Up, Ultra Black Liquid Eyeliner, 79,90 Kč

    Vyzkoušela jsem už několik různých značek a druhů tekutých očních linek. Mám je nejraději ze všech možností. Trend It Up je mezi tekutými linkami tou, která mně osobně nejvíc vyhovuje. Snadno se nanáší, rychle zasychá, neobtiskává se na horní víčka, nelepí a dlouho drží.

  • Božena, produkční

    Zabarvený krém Nars Velvet Matte Skin Tint SPF 30, 1220 Kč. Koupíte na www.sephora.cz
    Autor: archiv firem
    Zabarvený krém Nars Velvet Matte Skin Tint SPF 30, 1220 Kč 

    Na zabarvený krém od Narsu jsem narazila úplně náhodou, ale už rok je mým věrným služebníkem. Jeho konzistence je opravdu krémová, až bych řekla trochu jako pasta. I přes svou hutnější konzistenci se lehce roztírá, a navíc i kryje nedostatky pleti. Je matný a vůbec není potřeba ho přepudrovávat. Vzhledem k tomu, že se jedná o zabarvený krém, tak se po nanesení lehounce vpije do pokožky a nezanechá nevzhlednou masku jako některé make-upy. Jako bonus má i SPF 30, takže ideální ochrana před sluníčkem.

  • Aneta, redaktorka zdraví

    BB krém pro mastnou a smíšenou pleť Ziaja, 129 Kč. Koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    BB krém pro mastnou a smíšenou pleť Ziaja, 129 Kč

    V letních měsících místo klasického make-upu používám BB cream, protože pleť pod ním lépe dýchá. Oblíbila jsem si značku Ziaja a používám odstín 01, který je pro mastnou a smíšenou pleť. Má lehkou konzistenci, hezky se roztírá a rychle vstřebává. Zakryje všechna začervenalá místa a krásně zmatní pokožku. Člověk navíc nemá pocit, že má na sobě „masku“, a nemusí se bát, že při větších vedrech se krém rozteče a zanechá nepříjemné fleky. Tento BB cream navíc stojí 129 Kč, což mi přijde jako super cena. Za mě nejlepší BB cream, jaký jsem zatím vyzkoušela!

     

  • Markéta, redaktorka módy

    Řasenka L’Oreal Paris Volume Milion Lashes Waterproof, 359 Kč. Koupíte v drogeriích.
    Autor: archiv firem
    Řasenka L’Oréal Paris Volume Million Lashes Waterproof, 359 Kč

    Tato voděodolná řasenka splnila všechna má očekávání. Nelepí ani se nedrolí, stačí ji po nanesení nechat zaschnout a odstraní ji už jen odličovadlo určené pro oči a oční okolí. Můžete se celý den koupat nebo uronit litry slz – a ona to vydrží! Na dovolenou je to pro mě volba číslo jedna.

Autor: Lucie Houdková
Diskuse ke článku
.