Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Účesy do větru, které vydrží celý den! Naučte se je

12. listopadu 2016 | 06:00

Na podzim a v zimě musíme počítat s tím, že bude velmi často foukat vítr, který je nepřítelem číslo jedna pro naše upravené vlasy. Podívejte se na tři skvělé účesy, které vám vydrží celý den.

Nechat si rozpuštěné vlasy, když venku fouká vítr, to je doslova o nervy. Neustále nevidíte na cestu, a navíc se vám vlasy lepí na rtěnku nebo jelenní lůj a lechtají vás na obličeji. Častým řešením mnoha žen je obyčejný vysoko vyčesaný culík. To je ale trochu nuda! Účes, který vydrží i ve větru, nemusí totiž být jen dokonale uhlazený. Naopak v dnešní době velmi moderní ledabylé účesy jsou pro podzimní a zimní počasí jako stvořené. Stejně jako zapletené účesy, které vám vydrží po celý den.

Dva drdoly

Tento účes je jako stvořený pro mladé dívky, které se nebojí špetky extravagance. V takovém účesu můžete ráno vyrazit do školy a ještě večer bude vypadat stejně. Na celém účesu je nejpodstatnější, aby vypadal opravdu ledabyle. I když se s ním možná zpočátku budete trošku trápit, měl by vypadat jako záležitost dvou minut. Nejdříve si učešte pěšinku uprostřed a vlasy prostříkejte suchým šamponem.

Na každé straně si jen za pomoci rukou – nikoliv hřebenu – udělejte dva drdoly, které zafixujete tenkou průsvitnou gumičkou, popřípadě pinetkami. Hrbolky, drobné nesouměrnosti a vypadané pramínky jsou naprostou nutností.

Hravé copy

Pro všechny milovnice zaplétaných účesů jsou dva francouzské copy jako dělané. Opět platí, že si nejprve učešete pěšinku uprostřed. Pak si jednu stranu vlasů připevněte skřipcem nebo zagumičkujte, aby se vám nepletla pod ruce. Na druhé straně začněte plést francouzský cop. Nezapomeňte přidávat pramínky z obou stran. Jedině tak bude cop hezky na prostředku. To samé udělejte na druhé straně a nakonec ještě dodejte účesu ledabylost.

Jednoduchý drdol

Tentokrát si učešte pěšinku na stranu a délky vlasů spleťte vzadu do copu, který zaplétejte na opačnou stranu, než máte pěšinku. Copánek zagumičkujte a následně ho srolujte do drdolu. Ten připevněte gumičkou nebo pinetkami. A je to!

Video se připravuje ...
Účesy, co vydrží celý den • VIDEO: youtube.com_Amanda Steele/BPŽ