Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Účes s tužkou je hitem internetu! Naučte se ho také. Je to snadné

8. října 2016 | 06:00

Pokud ráda nosíte zapletené účesy nebo máte doma malou princeznu, která si ráda hraje na kadeřnici, rozhodně si tento jednoduchý, ale maximálně efektní cop zamilujete.  A stačí vám na něj jen obyčejná tužka nebo pastelka, tenká gumička a klasické vlásenky. Pojďme se podívat, jak na to!

Na samotném začátku si udělejte vysoko vyčesaný culík. Ten důkladně pročešte a nad gumičku zapíchněte obyčejnou tužku nebo pastelku. Z každé strany culíku si oddělte jeden pramínek a oba spodem podvlékněte pod tužkou a zase je vraťte zpět k culíku. Oba pramínky, které jste přehodila přes tužku, rozdělte na polovinu. Krajní stojí samostatně a ty vnitřní se spojí v jeden. Vytvoříte si tak tři pramínky, kterými začnete zaplétat klasický copánek. 

Pokaždé když přijde při zaplétání na řadu pramínek z levé nebo pravé strany, přidáte k němu další, který předtím stejně jako na začátku přehodíte přes tužku. A takto pokračujete do té doby, než vám dojdou pramínky. Zbytek vlasů zapletete do klasického copu a úplně na konci zagumičkujete neviditelnou gumičkou.

A jdeme do finále. Střed copu v horní části přidržte a pomalu vytáhněte tužku. Když copánek pustíte, vytvoří se vám krásný efektní účes. Ten už stačí jen přichytit vlásenkami stejně jako visící copánek, který schováte pod velký cop. A nádherný drdol je hotov!

Pro přesný postup se podívejte na video:

Video se připravuje ...
Efektní účes s tužkou • VIDEO: youtube.com