Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdo je největší český vizionář mezi kadeřníky? To určil letošní ročník Wella Trend Vision

11. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Nejlepší kadeřníci z České republiky se sešli 23. září v La fabrice, aby bojovali o vítězství v národní soutěži Wella Trend Vision. Mezi účinkujícími se objevila jména jako Jan Hájek, Martin Tyl nebo Benedikt Renč. Celou soutěží provázel Adam Nedvídek a na afterpárty dokonce zahrála i skupina Slza. Kdo ale pojede hájit čest českých kadeřníků do Barcelony?

Jak se soutěžilo

V národním kole soutěže Wella Trend Vision se letos představilo 20 vlasových mágů, kteří byli zařazeni do dvou kategorií Creative Vision a Color Vision. V každé skupině vybrala odborná porota jednoho vítěze, který předvede svůj um na mezinárodní soutěži International Trend Vision Award 2016 v Barceloně.

Off the wall

Tak nazvalo Studio Wella svou podzimní kolekci, která spočívá ve formě precizně sladěných a přitom naprosto přirozeně působících účesů z dlouhých vlasů, doplněných o modely návrhářky Kateřiny Geislerové.

Kadeřníci se představili jako vizionáři krásy, kterou vytvářejí a ona na oplátku utváří je samé.  Pomalý a promyšlený proces, jehož výsledkem je barva, šitá ženě či muži na míru, přináší kadeřníkovi radost z tvůrčí a profesionální práce. Barvy a odstíny, které mohli přítomní hosté obdivovat na modelkách, odhalily multitonální přirozený́ vzhled s krásně umístěnými akcenty světla a tmavších míst. Tým Studia Wella tak předvedl kadeřnické umění nejvyšší úrovně. Jeho členové dokonale ovládají módní trendy a jejich kadeřnické kolekce inspirují kadeřníky nejen v České republice.

Show Studio Wella
Autor: Jindřich Kodíček

Bach v podání Gabriely Kejmarové

Vítězka loňského ročníku patří mezi absolutní kadeřnické špičky v České republice. To potvrdila během své show, kde za doprovodu Bachovy hudby se objevily čtyři základní elementy: vzduch, voda, oheň a vítr v podání jednotlivých modelek. Gabriela je ozdobila důmyslnými a precizními účesy, které spočívaly v kombinaci přírodních a umělých vlasů, speciálních konstrukcí a ozdob, vystříhaných ornamentů. Při své práci barvila přípravky Wella Professionals Koleston Perfect, Magma a Cellophanes od Sebastian Professional.

Bezejmenná show salonu New You

Zlatým hřebem večera, který předcházel vyhlášení letošních vítězů, byla show Martina Tyla a Lenky Walderové ze salonu New You. Inspirací byl sám život a ten nelze spoutat jen do jednoho slova a významu. Další inspirací byly i protiklady, v nichž žijeme. Kadeřníci předvedli show světové úrovně, která nenechala nikoho na pochybách, že sami patří mezi vrchol kadeřnické tvorby.

Kentauři přivážející svou královnu na červeném koberci, tak začínala první část performance, jejíž inspiraci hledejme ve světě Narnie. Sdělení bylo jasné, spoutání člověka alias otroka systému. Druhá část s rozvolněnou hippie atmosférou a půvabnými účesy, protkanými květinami, kterou tým New You nazval "ezo-art" jako kombinaci ezoteriky a artu, byla čirým kontrastem díky své energii štěstí a přijetí přirozenosti do svého srdce. Dokonalou atmosféru 60. let dodala této části show skladba Shanti, kterou naživo zazpívala Tereza Černochová.

Show New You
Autor: Jindřich Kodíček

Stupně vítězů

Letošní výherce soutěže Wella Trend Vision oznámili zástupci společnosti Wella Professionals: pan Viktor Jež, Petr Šubert a paní Jana Diepoltová. Do napjatého ticha vyhlásili vítěze pro každou kategorii:

COLOR VISION

  1. Tereza Winkelmannová / kadeřnictví Tereza Winkelmannová Praha
  2. Kateřina Kolínová / salon Cool Praha
  3. Petra Kohutová / Design Block Plzeň

1. místo v kategorii Color Vision
Autor: Jindřich Kodíček

 

CREATIVE VISION

  1. Veronika Ježová / kadeřnický salón Veronika Ježová Třebíč
  2. Aneta Stenczelová / Studio de Soins Praha
  3. Oldřiška Pospíšilová / In Hair Studio Ostrava

1. místo v kategorii Creative Vision
Autor: Jindřich Kodíček

Kadeřnice Tereza Winkelmannová společně s Veronikou Ježovou vyrazí na mezinárodní klání International Trend Vision Award do Barcelony, kde je budou v publiku podporovat i další české finalistky.