Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vlasy od A do Z: Jak si správně vyfoukat vlasy a získat vytoužený objem?

Video se připravuje ...
Jak si správně vyfoukat vlasy a získat vytoužený objem?
VIDEO: Adam Balažovič
2. července 2016 | 06:00

Náš seriál o vlasech pokračuje. Už jsme vám prozradily absolutně vše o mytí vlasů, rozčesávání i nanášení oleje a tužidla. Teď přichází na řadu fénování. Poradíme vám, jak docílit maximálního objemu a jak vlasy horkým vzduchem neničit.

Stejně jako děláme chyby při mytí vlasů, můžeme je i špatně fénovat. Proto jsme poprosily kadeřníka, aby nám ukázal, jak co nejrychleji vyfoukat vlasy a dodat jim objem, po kterém většina žen touží. Nejprve fénem foukáme vlasy, které nám rámují obličej. Pomocí nástavce je fénujeme směrem dozadu. Nebojte se fén nastavit na nejvyšší teplotu a největší výkon. K efektnějšímu výsledku použijte během fénování plochý kartáč.

Dále přichází na řadu sušení vlasů u hlavy, ke kterému je potřeba co největší rozptyl vzduchu, a tak sundejte z fénu nástavec. Rozhodně se nefénujte v předklonu s hlavou dolů. Vlasy by měly nepřirozený a nevzhledný tvar. Stoupněte si před zrcadlo a jednotlivé prameny pomocí hřebenu češte dopředu a pak zase dozadu. Druhou rukou fénujte.

Posledním krokem je vysušení délek vlasů. Naprosto ideální je pomocí plochého kartáče prosušit každý pramen zvlášť. Tím se vlasy krásně narovnají, ale neztratí objem. Horký vzduch nefoukejte kolmo na ně, ale po směru růstu vlasů, tedy dolů.