Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vlasy od A do Z: K čemu je dobrý olej a jak ho správně nanášet?

Video se připravuje ...
Jak správně nanášet olej na vlasy?
VIDEO: Adam Balažovič
18. června 2016 | 06:00

Pokud jste nikdy nepoužívala olej na vlasy, je pravý čas to změnit. Musíte ale vědět, jaké množství je dostačující a na jakou část vlasů olej nanášet. V opačném případě si vlasy akorát umastíte a budete se muset vrhnout do zdlouhavého procesu mytí znovu.

Možná patříte mezi ženy, pro které je olej na vlasy naprosto zbytečný, ale jakmile ho začnete používat, už nikdy nepřestanete. I při nanášení oleje je třeba dodržovat pravidla. Když si libovolné množství jen tak "napatláte" do vlasů, budete je mít akorát tak mastné.

Pokud olej nanášíte do vlhkých vlasů, stačí dvakrát pumpnout do dlaně, v níž ho i rozetřete. Potom jemně rukama zapracujte olej do délek vlasů. Nanášejte ho pouze na vlasy, které dáte do culíku. V případě, že chcete olejem zkrotit rozlétané suché vlasy, stačí pouze jedno pumpnutí. Myslete na to, že konečky vlasů jsou staré zhruba tři roky, a tak je potřeba jim věnovat speciální péči. Nejvíce oleje proto nanášejte právě na ně.

Pokud používáte před foukáním vlasů tužidlo, určitě je olej skvělý i pro vás. Tužidlo má totiž tendenci porézní konce vlasů slepovat. Když před tužidlem nanesete správné množství oleje, bude pro vás rozčesávání konečků po vyfoukání naprostá hračka!