Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kam se chodí zasmát celebrity?

6. října 2016 | 11:39
Prezentace klienta |

Na čem se shodnou Iva Janžurová, Petra Janů, Jana Paulová, Eva Holubová nebo třeba Milan Baroš? Že se královsky bavili na premiéře nové muzikálové bomby – broadwayské komedie Srdcový král v Divadle Kalich. „Přála bych divákům, aby to představení viděli a byli z něj nadšení jako já,“ shrnuje za všechny Iva Janžurová. 

„Opravdu se mi Srdcový král moc líbil. Ocenila jsem úžasnou režii pana Šimona Cabana, protože všechno bylo dokonalé. Celý večer jsem byla nadšená a obdivovala jsem své mladé kolegy, všichni byli bezvadní. Určitě půjdu také na druhé obsazení, tenhle muzikál chci vidět ještě jednou,“ dodává herecká legenda. Ovace po premiéře skutečně nebraly konce, publikum tleskající vestoje nechtělo talentované herce Srdcového krále pustit z jeviště.

Ostatně už před českou premiérou v Divadle Kalich muzikál provázela ze světa pověst představení, při kterém diváci vstávají ze sedaček a tančí v řadách. Nesmrtelné hity Elvise Presleyho v této romantické komedii doprovázejí volnou adaptaci Shakespearova Večeru tříkrálového. Příběh s citacemi také z dalších Shakespearových komedií převedl do Ameriky 50. let prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro.

Poselství muzikálu Srdcový král se dá shrnout do následujících vět: Neváhejte říct svému vyvolenému nebo vyvolené, že ho milujete. Co když už k tomu příště už nebudete mít příležitost! Kdo propásne tuhle šanci, může navždy litovat.

Více informací o Srdcovém králi a termíny představení najdete na www.divadlokalich.cz