Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyzkoušeno před kamerou: Jak funguje převratný deodorant a opalovací krém s SPF 90?

8. srpna 2016 | 06:00

Ztrácíte se v novinkách, které kosmetický průmysl chrlí každý týden? Nemusíte zkoušet všechny, my je otestujeme za vás! Testovaly jsme nový antiperspirant, rtěnku v tužce, zpevňující tělový krém, opalovací krém s SPF 90 a krém na aknózní pleť.

Kosmetické firmy se neustále předhánějí v tom, s jakou novinkou přijdou na trh tentokrát. Udržovat si přehled dá celkem práci. Usnadníme vám to – novinky vyzkoušíme za vás, abyste si mohly udělat obrázek o tom, co výrobek dokáže a zda stojí za to za něj utrácet peníze.

Co za novinky jsme vyzkoušely tentokrát? Podívejte se na 25. díl testování kosmetiky u nás v redakci:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Jak vypadá opalovací krém s SPF 90? • VIDEO: Igor Hellebrandt
 

Nový antiperspirant Rexona Active Shield slibuje, že firma přichází s převratnou technologií v boji proti zápachu. Antiperspirant dokáže eliminovat bakterie, které nepříjemný odér způsobují. Seženete ho za cenu okolo 50 korun.

Hydratační krém SpaTeen Moisturizer od Pevonia se hodí pro aknózní pleť. Dokáže ničit bakterie, které jsou za akné zodpovědné, ale zároveň by neměl póry ucpávat. Navíc obsahuje i ochranný UV filtr. Stojí 465 korun.

Tělový krém Alcina Q10 Effect Body Lotion vás v první řadě dostane krásnou vůní. Obsahuje koenzym Q10, který má na kůži zpevňující účinek, a díky obsahu panthenolu se také hodí jako mléko po opalování. Stojí 299 korun.

Tyto výrobky jste mohli vidět ve 25. dílu kosmetického testování.
Autor: archiv firem
U tohoto ultrasilného opalovacího gelu s SPF 90 od Heliocare se nenechte zmást. Přestože má vysoký faktor, jeho konzistence je lehká. Vypadá i se roztírá jako make-up, je lehce zabarvený, ale příliš nekryje nedokonalosti pleti. A upřímně: tak vysoký faktor opravdu nepotřebujete.

Podle dermatoložky Moniky Arenbergerové stačí ale i SPF 30, protože rozdíl mezi padesátkou a třicítkou není tak zásadní. "Za dobrou ochranu tedy považujeme už ochranný faktor třicet," říká lékařka. Vyšší faktor je určen hlavně lidem, kteří mají skutečně extrémně světlou pokožku, dětem nebo lidem, kteří už někdy měli problémy. Balení 50 ml koupíte za 449 korun. 

Hydratační rtěnka Astor Soft Sensation Lipcolor Butter je vlastně 3v1: barva, hydratace i lesk. Rtěnka má praktické balení, jedná se o rtěnku v tužce a na mně jste mohly vidět odstín 011 Feeling Feline. Stojí okolo 120 korun.  

Na další díl se můžete těšit opět v pondělí! Trendy ze světa kosmetiky sledujte ZDE!

Autor: luh