Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Atopický ekzém? Zkuste konopnou kosmetiku s kanabidiolem!

5. září 2016 | 10:20
Prezentace klienta |

Velmi protivné svědění, šupinatost a zarudlá pokožka – i to patří mezi příznaky atopického ekzému. Jak pokožku zklidnit, zregenerovat a dodat jí ochranu? Zkuste konopné přípravky s obsahem kanabidiolu. Právě ten zařídí mimořádnou regeneraci při péči o atopický ekzém a další kožní problémy. 

Konopí je známé pro své mimořádné účinky u nás i ve světě. Nyní se českým vědcům podařilo izolovat z rostliny konopí látku, která se nazývá kanabidiol (CBD).

O existenci kanabidiolu v konopí se ví již dlouho, bohužel se nevědělo jak získat čistou látku, bez obsahu psychotropního THC, jehož využití legislativa značně komplikuje.
Nyní se vědcům podařilo získat čistý kanabidiol, bez dalších příměsí, a to nejen THC, ale i zbytků herbicidů, pesticidů apod. Ovšem proces získání je velmi nákladný a výtěžnost velmi malá, tím pádem i samotný kanabidiol je nákladný. Jeho cena se vyrovná ceně zlata!

Autor: RYOR

Jako první použila kanabidiol v kosmetických přípravcích česká firma RYOR. „Byly jsme nadšeni myšlenkou, že se konečně do kosmetiky nebude přidávat pouze konopný olej, který sice je zajímavý a účinný, ale zdaleka nedosahuje mimořádných účinků kanabidiolu“ říká Ing. Eva Štěpánková, zakladatelka firmy RYOR. A tak se vytvořily první vzorky přípravků, které RYOR testoval nejen na svých zaměstnancích, ale i na dermatologickém pracovišti na několika desítkách probandů (pacientů s kožními problémy např. atopickým ekzémem) vybraných samotným dermatologem. Výsledky byly udivující, pacienti se sháněli po dalších vzorcích, a tak firma neotálela a ihned začala řešit profesionální výrobu těchto přípravků.

Díky tomu vznikly dva výrobky – Konopný výživný gel (204 Kč), který je určen pro lokální použití při péči o poškozenou pokožku. Gel má mastnější charakter a není parfemovaný. Výrazně pomáhá při obnově ochranného kožního filmu.

Autor: RYOR

Druhým výrobkem je Konopné tělové mléko (293 Kč), které je vhodné pro každodenní péči (ideální 2x denně) o pokožku svědící, pnoucí se sklonem k šupinatění. Výrazně zkvalitňuje a zlepšuje stav pokožky a současně ji hydratuje.

Výrobky i další informace seženete na www.ryor.cz, kde najdete i seznam partnerských prodejen po celé České republice.