Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Meruňky jako symbol českého léta a báječná kosmetická vychytávka

20. července 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Meruňky patří mezi tradiční symboly léta – jsou plné slunce, zdraví a vzpomínek na dětství. Najdete je skoro na každé zahrádce. Také milujete jejich úžasnou chuť? Pokud ano, pak vás jistě potěší, že se do nádherné meruňkové vůně můžete zahalit od hlavy až k patě.

Přírodní zdroj betakarotenu

Meruňky se řadí mezi nejzdravější ovoce vůbec, navíc ve 100 gramech obsahují jen 57 kalorií. A víte, proč mají zlatavě oranžovou barvu? Tyto plody obsahují velké množství betakarotenu – minerálu, který prodlužuje opálení. Také olej lisovaný za studena z meruňkových jader, který má vysoký obsah všech druhů vitaminu B a A v přírodní formě, si v poslední době oblíbili labužníci na celém světě.

Vsaďte na meruňky

Tyto plody vás zaujmou nejen svou lahodnou chutí. Málokdo ví, že meruňky jsou velice prospěšné pro krásu vašeho těla. Proto jsou meruňky hojně využívány v kosmetickém průmyslu. V kosmetických výrobcích můžete najít výtažky z blahodárného meruňkového oleje, meruňkové dužiny či vyzkoušet přírodní peeling z meruňkových pecek.

Autor: Manufaktura

Zvláčňující a regenerační meruňkový olej získávaný z jader je ideální k péči o jemnou, suchou a citlivou pokožku. Obsahuje vysoký podíl nenasycených esenciálních kyselin a cenné vitamíny A a E. Preventivně působí proti stárnutí pokožky, napomáhá při léčbě různých kožních nemocí – akné a ekzémů. Zklidňuje sluncem namáhanou pokožku po opalování. Výtažek z meruňkové dužiny dodává pokožce potřebnou hydrataci.

Jaké výrobky stojí za vyzkoušení?

Osvěžující řada Meruňka od Manufaktury přináší originální kolekci inspirovanou příznivými účinky meruněk a dalších cenných přírodních ingrediencí. Svěží ovocnou vůní těchto kosmetických produktů si jistě zamilujete.

Autor: Manufaktura

Česká originální kosmetika Manufaktura sází na krásný design obalů ve spojení s kvalitními produkty. Do svých výrobků zařazuje účinné kosmetické ingredience jako jsou české pivo, moravské víno, karlovarskou vřídelní sůl, léčivé byliny a mnoho dalších.

Pečující sprchový a koupelový olej s panthenolem a meruňkovým a mandlovým olejem 215 ml, cena: 199 Kč

Pečující sprchový a koupelový olej vytvoří během kontaktu s vodou delikátní hedvábnou pěnu, která bude vaši pokožku jemně hýčkat a zahalí ji jiskrnou meruňkovou vůní. Unikátní receptura, využívající vysokého obsahu cenných olejů z meruňkových a mandlových jader a slunečnicových semínek v kombinaci se zklidňujícím panthenolem a vitamínem E, zanechá pokožku vláčnou a hebkou. Je jen na vás, zdali si ji užijete ve formě osvěžující sprchy či relaxační koupele.

Autor: Manufaktura

100% meruňkový olej lisovaný za studena k péči o pleť, vlasy a pokožku 160 ml, cena: 265 Kč

Za studena lisovaný zvláčňující a regenerační meruňkový olej lisovaný z jader nabízí velmi široké spektrum použití. Je ideální k péči o jemnou, suchou a citlivou pleť i pokožku celého těla (včetně dětské) a prospívá také vlasům. Obsahuje vysoký podíl nenasycených esenciálních kyselin a cenné vitamíny A a E. Preventivně působí proti stárnutí pokožky, hydratuje, zjemňuje, napomáhá při léčbě různých kožních nemocí – akné a ekzémů. Zklidňuje sluncem namáhanou pokožku po opalování.

Výborně se hodí k masážím obličeje, které zvyšují pružnost pokožky a předchází prohlubování vrásek. Po ošetření pleti meruňkovým olejem zůstane pleť jemná a hebká.

Vlasům dodá meruňkový olej lesk a vláhu – používá se nejlépe jako intenzivní kúra před mytím vlasů.

Autor: Manufaktura

Hydratační tělové mléko s meruňkovým a mandlovým olejem a glycerinem 215 ml, cena: 265 Kč        

Hydratační tělové mléko s meruňkovým a mandlovým olejem, bambuckým máslem, glycerinem, panthenolem a vitamínem E je ideální péčí především pro sušší a citlivou pokožku, kterou zanechá hebkou a vláčnou. Cenný meruňkový olej získávaný z jader působí preventivně proti stárnutí pokožky, hydratuje, zjemňuje a zklidňuje pokožku. Výživný mandlový olej a bambucké máslo pokožku regenerují a ochraňují a glycerin v ní zadržuje potřebnou vláhu. Svěže ovocná jiskrná vůně meruňky zanechá pokožku nádherně provoněnou.

Autor: Manufaktura

Dámská toaletní voda MERUŇKA 100 ml, cena: 775 Kč

Jiskrná, sladce-svěží dámská vůně inspirovaná létem Vás rozveselí ovocnými tóny meruňky doprovázenými jemnou vůní rozkvetlých jasmínů, lilií a orchidejí, zakončenými teplými notami santalového dřeva a mošusu. Ideální vůně plná slunce nejen pro dlouhé letní večery…

Vrchní nota: mandarinka, červený grapefruit

Střední nota: meruňka, jasmín, lilie, orchidea

Spodní nota: ambra, mošus, santalové dřevo

Autor: Manufaktura

Více informací nejen o meruňkové edici naleznete na www.manufaktura.cz.