Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jana D.: „Vitiligo není vada na kráse!“

Ilustrační foto
1. února 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Jaký je život s vitiligem, onemocněním kůže, která se projevuje ztrátou pigmentu? Na to jsme se zeptali sympatické Jany, která jím trpí již 12 let. Onemocnění vitiligem neznamená v dnešní době nutně bezvýchodnou situaci. Jako u dalších dermatologických onemocnění, tak i zde existuje účinná léčba zázračným laserem. 

Trpíte vitiligem, kdy a jak se u vás toto onemocnění začalo projevovat? Jak jste poté postupovala?

Vitiligo se mi projevilo asi v jedenácti letech. Začaly se mi objevovat bílé fleky na kůži, nejprve kolem očí, pak na nohou, na rukou. S maminkou jsme netušily, o co se jedná. Navštívily jsme tenkrát pediatričku, která nás poslala na kožní. Tam mi řekli, že se jedná o ztrátu pigmentace a že v podstatě jediná má záchrana je make-up. Začala jsem navštěvovat kožní odd. v Motole, radila jsem se s lékaři, za kterými se mnou tenkrát běhala vystrašená maminka, která sháněla různé metody léčby, ještě když jsem byla na základní škole. Podstoupila jsem léčbu PUVA, zkoušela jsem kortikoidy, mastičky, pití aloe vera, různé vitamíny.

rozsah vitiliga u pacientky před začátkem léčby
Autor: Derma Medical Clinic s.r.o.

Jak jste se nakonec dozvěděla o laserové léčbě?

Kliniku našla jí moje maminka v období, kdy mě vitiligo hodně trápilo, brala jsem to jako znamení. Jejich pobočka nebyla příliš daleko od mého bydliště a jejich web mi připadal sympatický, a tak jsem se rozhodla ji zkusit.

Jak léčba probíhá? Může bolet?

Samotné laserování je velice rychlé a vůbec nebolí. Někdy se může se stát, že se flíček trochu spálí, pak je to stejné, jako když se spálíte v létě od sluníčka. Místa pak pálí a svědí, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. Babička mi říkala, že pro krásu se musí trpět.

Jaký má léčba vliv na okolní kůži?

To je právě ta výhoda, která se mi na excimerovém laseru líbí. Nijak nezatěžuje okolní zdravou kůži. 

stav vitiliga v průběhu ošetření
Autor: Derma Medical Clinic s.r.o.

Jak dlouho už na ošetření docházíte?

Na ošetření docházím 2x až 3x týdně již od července loňského roku. Celkem jsem tedy absolvovala asi třicet ošetření.

Kdy jste začala vnímat viditelné změny? A jaké výsledky vidíte po vašich 30 ošetřeních?

První výsledky byly vidět celkem brzy, asi po osmém sezení. Hned po prvním sezení byly flíčky červené, už to byl pro mě pokrok, protože za posledních cca 12 let nezměnily barvu. Díky léčbě vidím pokroky a výsledky, ale předchozí terapie mě naučily neradovat se předčasně. Přestože vitiligo není příjemné onemocnění, vím, že není závažnou zdravotní komplikací. Jsem ráda, že až na malé výjimky můžu v životě normálně fungovat.  Nicméně je důležité snažit se z toho špatného vytěžit i to dobré. Každé léto je pro mě horor zvyknout si zase na plavky, šaty a kraťasy, ale díky vitiligu jsem si poprvé koupila svůj make-up a ten se stal mým koníčkem a později i mým zaměstnáním, které mě moc baví.

bílá místa znovu pigmentují
Autor: Derma Medical Clinic s.r.o.

Zázračný excimerový laser Xtrac léčí nejen vitiligo

Ošetření unikátním excimerovým laserem Xtrac 308nm je rychlé a bezbolestné. Laserový paprsek působí pouze na postižené buňky, které se rychle zahojí, a okolní tkáň se tak škodlivým zářením zbytečně nezatěžuje. Zamezuje vzniku jizev, umožňuje ošetření i těžce dostupných míst, nezatěžuje organismus a nemá žádné vedlejší účinky. Prokazatelné výsledky jsou podloženy desítkami lékařských studií.

Léčba dermatologických onemocnění i v ČR

Účinnou léčbu dermatologických onemocnění laserem Xtrac nabízí jako jediná klinika v České republice centrum klinické a estetické medicíny DERMA MEDICAL CLINIC a dosahuje v ní vynikajících výsledků.

nastupující pigmentace v průběhu léčby
Autor: Derma Medical Clinic s.r.o.

Získejte 50% slevu na ošetření!

Klinika je k vám nyní ještě blíže! Díky rozšíření počtu poboček se můžete léčit ve 12 městech po celé České republice. Klinika DERMA MEDICAL CLINIC poskytuje slevu až 50% na balíček ošetření excimerovým laserem XTRAC na léčbu vitiliga, lupénky, alopecie či atopického ekzému.

Spolehnout se zde můžete na příjemný a plně kvalifikovaný zdravotnický tým a diskrétní přístup. Navštivte některou z poboček DERMA MEDICAL CLINIC a přesvědčte se sami! Najdete je po celé České republice.

Více informací o klinice DERMA MEDICAL CLINIC najdete na www.dermamedicalclinic.cz.