Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Novinky v léčbě celulitidy!

27. ledna 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Odstranění celulitidy bývá po omlazení pleti a redukci vrásek jedním z nejčastějších požadavků v rámci estetické medicíny. V AURUM AESTHETIC CLINIC zavedli novinku, účinné kombinační ošetření, které představuje zatím nejúčinnější metodu v léčbě tohoto  problému!

Celulitida, pomerančová kůže je estetický problém, který trápí především ženy. Vzniká vlivem špatné funkce lymfatického systému a špatného metabolismu tuků.

Projevuje se jako dolíčkovitá kůže v místech, kde se ženám ukládá tuk, tedy především na vnitřních stranách stehen, bocích, zadečku, bříšku a pažích. Ke zmnožení tukových buněk dochází hlavně působením ženských pohlavních hormonů převážně estrogenu.

Pohlavní hormony způsobují i změnu podkožního vaziva, které tvoří kapsičky, do kterých se tukové buňky shromažďují. Ty se pak plní toxickými látkami, které by měly být odváděny lymfatickými cévami.

Rizikové faktory celulitidy

  • Nedostatek pohybu a sedavý způsob života (způsobuje pomalý odtok lymfy s následným ukládáním toxinů v podkoží)
  • Stravování (tučná strava umožňuje zpětné vstřebávání estrogenů i ukládání tuků v kůži)
  • Konzumace alkoholu, kávy a kouření (mají vliv na špatnou cirkulaci krve)
  • Nedostatečný příjem tekutin
  • Obezita i časté kolísání hmotnosti
  • Změna hormonů v krvi (puberta, těhotenství, menopauza, hormonální antikoncepce, hormonální léčba)
  • Stres
  • Těsné škrtící oblečení
  • Genetická dispozice

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

 

Aby byla léčba celulitidy úspěšná, musí se k ní přistupovat komplexně.

Léčba vyžaduje trpělivost, vytrvalost a důslednost. Bohužel neexistuje žádný zázračný krém, kterým kůži natřete, a celulitida sama vymizí. Jak tedy postupovat?

To, co každá můžeme provést sama a takříkajíc zadarmo je:

1. Vyvážená strava. Jídelníček by měl obsahovat množství čerstvého ovoce a zeleniny aby nám zajistil přísun vitaminů a minerálů a vlákniny. Je dobré omezit průmyslově zpracované potraviny. Vynechat tučná, sladká, moučná a smažená jídla.

2. Omezit alkohol, kouření.

3. Dodržovat pitný režimu. Denně vypít alespoň 2 litry tekutin. Nejlépe neperlivou neochucenou vodu.

4. Pravidelný pohyb. Zbaví nás přebytečného tuku, rozproudí krev a lymfu a pomůže tak dostat z těla ven škodlivé látky a toxiny. Vhodné jsou zpevňovací cviky pro oblasti postižené celulitidou.

5. Oblékat se vzdušně, aby byla zajištěna dobrá cirkulace krve“, sděluje MUDr. Milena Vojtíšková z AURUM AESTHETIC CLINIC.

„Další kroky by měly probíhat ve specializovaných centrech. V tom našem jsme zavedli novinku – účinné kombinační ošetření, které obsahuje 4 kroky k úspěšnému zdolání celulitidy:

1. Lymfatické masáže školeným fyzioterapeutem. Jejich účinnost v boji proti celulitidě spočívá v tom, že obnovují a pročišťují průchodnost lymfatického systému. Takto obnovený lymfatický systém může opět správně fungovat a odvádět z buněk kůže a podkoží odpadní škodlivé látky, které způsobují vznik celulitidy.

2. Mikrojehličkování s použitím speciálních účinných sér vyvolává nejen syntézu  kolagenu a způsobuje rejuvenaci pokožky, ale také podporuje cirkulaci a zajišťuje přísun krve do tkáně postižené celulitidou a dále podporuje odplavování nežádoucích látek z postižených partií. Je to technika, která navozuje zdravý a mladistvý vzhled kůže!

3. Laserové ošetření na bázi aquaforézy. Pomocí slabých laserových a elektrických impulzů se do pokožky vpraví výživné látky, které podporují cirkulaci krve a lymfy a dochází k revitalizaci pokožky. Toto ošetření má blahodárný vliv na ústup celulitidy.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

4. Aplikace látky Endopeel, ta aktivuje svaly, které se vypnou společně s kůží.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

Jednotlivá ošetření působí na jiné bázi a jiným mechanismem, při dodržení léčebného protokolu se všechny zákroky v kůži „sečtou“ a výsledný efekt je ten, co očekáváme: zdravá pevná a hladká kůže,“ dodává MUDr. Vojtíšková

Počet jednotlivých ošetření záleží na stupni celulitidy a požadavcích klientů. Více na www.aurumaesthetic.cz