Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kruhy pod očima pohledem estetické medicíny

29. července 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Korekce kruhů pod očima je po redukci vrásek jedním z nejčastějších požadavků v rámci omlazení obličeje. Jak se k tomuto přání staví moderní estetická medicína jsme se zeptali MUDr. Mileny Vojtíškové z Kliniky plastické a estetické medicíny AURUM AESTHETIC CLINIC.

„Pokožka očního okolí je velmi tenká a jemná a tak množství příčin, díky kterým kruhy pod očima vznikají, je celá řada,“ vysvětluje MUDr. Milena Vojtíšková

„Kromě únavy a nedostatku spánku může být příčinou vzniku kruhů pod očima nevhodný jídelníček - především nadměrná konzumace přesolených jídel, alkoholu nebo kávy. Tyto potraviny v těle zadržují vodu, která se mimo jiné kumuluje kolem očí a způsobuje kruhy pod očima. Očím nesvědčí také kouření. Příčinou kruhů pod očima může být i namáhání očí při dlouhém sezení u počítače nebo televize. Kruhy pod očima mohou ale upozorňovat i na vážná onemocnění – například na nemocné ledviny nebo na chudokrevnost“, upozorňuje paní doktorka.

“Svou roli hraje také věk, genetické dispozice a další faktory jako dehydratace, stres, delší pláč, alergie či těhotenství. Tmavé kruhy na rozdíl od vrásek se objevují už ve velmi nízkém věku. Míra jejich viditelnosti je poměrně výrazná a tak pro řadu žen (i mužů) se stávají přímo komplexem, vysvětluje MUDr. Milena Vojtíšková.

Jak ke korekci kruhů pod očima přistupuje moderní estetická medicína?
Nabízí několik řešení:

* Plazmaterapie - RegenPlazma, CellularMatrix

Jedná se o medicínsky prověřenou a certifikovanou proceduru pro regeneraci pokožky na buněčné úrovni. Je to metoda, která oživí a omladí Vaši pleť pomocí speciálního plazmového koncentrátu z Vaší vlastní krve! Růstové faktory z vlastních krevních destiček výrazně přispívají k procesu tkáňové regenerace. Jedná se o produkt tělu vlastní, bez jakýchkoliv rizik a negativních reakcí. Výsledkem je přirozené omlazení, které zredukuje kruhy pod očima bez ovlivnění mimiky a bez změn rysů obličeje.

Autor: Aurum Aesthetic

Aplikace RegenPlazmy
Autor: Aurum Aesthetic

* Mikrojehličkování (Microneedling)

Je elegantní a vysoce účinná metoda, která stimuluje v pokožce tvorbu vlastního kolagenu a spouští kaskádu omlazujících procesů v kůži. Je vhodná pro všechny typy pleti a používá se i na ošetření křehké pokožky očního okolí.
Koncept mikrojehličkování je založen na vlastnosti samoobnovovací schopnosti pokožky. Jehličky vytváří v pokožce mikrotraumata, která při procesu hojení spouštějí novou syntézu kolagenu.
Mikrojehličkování také vytváří kanálky, kterými jsou účinné látky absorbovány mnohem rychleji a efektivněji. Léčebný účinek výživných látek je tak mnohonásobně vyšší.

Mikrojehličkování
Autor: Aurum Aesthetic

* Kyselina hyaluronová, mezonitě

„Do oblasti kruhů pod očima šetrně doplňujeme malé množství kyseliny hyaluronové. Tím se jednak srovná kožní reliéf a také se odstraní známky únavy. Ošetření provádíme po nanesení krému, který způsobí znecitlivení oblasti. Kyselinu hyaluronovou aplikujeme kanylou, která umožňuje zákrok provést bezbolestně, bez zbytečných modřinek, tedy miniinvazivním způsobem.

Pro posílení efektu můžeme do dané oblasti zavést mezonitě, což jsou vsřebatelná biovlákna, která danou oblast ještě zpevní, vypnou a vyhladí. Nitě mají také rejuvenační efekt, aktivují přirozenou obnovu pokožky a zpomalují proces stárnutí. Výhodou této kombinační techniky je to, že po zákroku budete vypadat přirozeně, protože jak kyselina hyaluronová, tak mezonitě neovlivní vaší mimiku,“ doplňuje paní doktorka.

Autor: Aurum Aesthetic

Více informací na: http://www.aurumaesthetic.cz/137-korekce-kruhu-pod-ocima