Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Velký test BB krémů: Který byste si měla na léto koupit?

  • 11. června 2015 | 06:00

    S létem přicházejí také tropická vedra, do kterých rozhodně není vhodný make-up. Pokud ale nemáte pleť takovou, že byste chtěla běhat venku nenalíčená, sáhněte po BB krému. Nemáte-li už svůj oblíbený, podívejte se, jak dopadly BB krémy v našem redakčním kosmetickém testování. Určitě vám nějaký padne do oka.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Alva, bio BB krém, 749 Kč

    Alva, bio BB krém pro citlivou pleť, 749 Kč (30 ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    BB krém mě překvapil svou "dvousložkovou" konzistencí. Bílý krém totiž obsahuje pigmentované kuličky, které se rozbijí až při nanášení na pleť. Světlý odstín je opravdu velmi světlý, což mi velmi vyhovovalo. BB krém krásně matuje a sjednocuje pleť, ale nabízí jen mírné krytí. Vzhledem k tomu, že neobsahuje žádné chemické látky, parfemace ani konzervanty, je vhodný i pro alergickou pleť. Jeho vlastnosti jsou opravdu výborné, ale je to vykoupeno cenou, která je i přes přírodní složení na BB krém opravdu velmi vysoká.

     

    Balea, BB krém s Q10, 70 Kč

    Balea, BB krém s Q10, 70 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Tento BB krém neobsahuje silikony, což je u BB krémů bohužel spíš výjimka. Je určený na starší pleť a obsahuje koenzym Q10. Jeho určení je přizpůsobena konzistence, která je spíš hutná, ale i přes absenci silikonů se dobře roztírá. Příjemně kryje a na pleti je překvapivě lehký. Sáhněte po něm ale opravdu jen tehdy, pokud je vám 40+ nebo máte opravdu suchou pleť. Na smíšené nebo mastné se totiž začne po pár hodinách lesknout a "téct".

     

    LUSH, tónovací krém, 390 Kč

    LUSH, základní make-up, 390 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Tónovací krém od LUSH je mým velkým soukromým favoritem a nemůžu si ho vynachválit. I přestože složení dominují oleje, je úžasně lehký a na pleti o něm nevíte. Příjemně kryje, neucpává póry a vydrží opravdu celý den. Navíc se vyrábí v tolika odstínech a podtónech, že nehrozí, že by někomu nesedl. Bonusem je i to, že žádná z jeho složek nebyla testována na zvířatech a že ho stačí opravdu jen troška na celý obličej.

  • Editorka Markéta testovala:

     

    La Roche-Posay, BB krém 50+, 399 Kč

    La Roche-Posay, BB krém na opalování SPF 50, 399 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Bez parfémů, bez parabenů, s UV filtrem 50, pro citlivou pleť – prostě hned několik nej nabízí tento BB krém. První kontakt mé pokožky s krémem ale skončil ukrutným pláčem. Už dlouho mě něco tak nepálilo. Na chvíli jsem to vydržela, takže jsem dokonce mohla zjistit i to, že zanechává pleť příliš mastnou. Tenhle krém u mě prostě nevyhrál.

     

    Yves Rocher Vegetal, 339 Kč

    Yves Rocher, BB krém proti vráskám, 339 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Výrobek slibuje, že zakryje vrásky, ale já si bohužel žádné velké změny nevšimla. Také nanášení není úplbně nejjednodušší a musíte si s BB krémem pohrát, aby pleť sjednotil a zanechal neviditelnou vrstvu. V mém případě bohužel BB krém prostě zanechal na mé pleti fleky. Kryje přitom jen velmi lehce. Ocenit však rozhodně můžu to, že mé citlivé pleti vyhovoval a že nepálil, což se u dalších dvou BB krémů říct bohužel nedá.

     

    Ziaja, BB krém, 119 Kč

    Ziaja, BB krém, 119 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Moje oblíbená značka. Zatím mě nikdy nezklamala, takže to jednou muselo přijít. A stalo se to! BB krém od firmy Ziaja mě prostě pálil kolem očí tak moc, že jsem ho musela co nejrychleji setřít. Stihla jsem ho ještě rozetřít po obličeji – v tomto směru mu není co vytknout, pěkně kryje a dobře se roztírá. Delší zkušenost s ním ale bohužel nemám.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Lumene, BB sérum, 408 Kč

    Lumene, BB Sérum Bright Now Vitamin C, 408 Kč, koupíte v síti parfumerií Fann
    Autor: archiv firem
    Rozjasňující BB sérum od Lumene jsem zvolila k testování proto, že jsem s touto značkou ještě nepřišla do styku. Kombinace antioxidantů z arktické šišky a vitaminu C byla dalším lákavým aspektem. Sérum není klasickým BB krémem, používá se jako podkladová vrstva pod běžný krém – nebo právě BB krém. Je bez barvy, ale obsahuje pigmenty odrážející světlo, které opravdu viditelně prozáří vaši pleť a opticky vyrovnají nedokonalosti. Další super vlastností je to, že minimalizuje póry. Pokud máte v létě opálenou pleť a nechcete se mazat vrstvou make-upu, toto sérum je ideální!

     

    For Life & Madaga, tónovací krém, 328 Kč

    For Life a Madaga, tónovací krém, 328 Kč, koupíte na www.forlifemadaga.cz
    Autor: archiv firem
    Nevím, jak je to možné, ale od doby, co jsem poprvé zkusila první produkt této značky, tak jsem se do ní zamilovala. Byla jsem opravdu zvědavá, jestli i další výrobky budou stejně úchvatné, a musím říct, že opět paráda. BB krému stačí nanést jen malé množství, takže vydrží docela dlouho. Nemá vysoké krycí schopnosti, takže pupínky zcela nezamaskuje, ale krásně sjednotí barvu pleti a vůbec není poznat, že byste na sobě měla make-up. Pleť je sametová a hebká. Pokud nemáte opravdu suchou pleť, nemusíte pod tónovací krém váš běžný krém již používat.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Vichy Idéalia, BB krém, 549 Kč

    Vichy, BB krém Idéalia, 549 Kč (40 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    BB krém od Vichy jemně a svěže voní a krásně se roztírá. Na pleti nevytváří žádné skvrny. Perfektně zakryje barevné nedokonalosti na pleti a sjednotí ji. Přirozený vzhled trvá celý den, takže není potřeba krém během dne znovu aplikovat.

     

    Astor Lift Me Up BB cream, 119 Kč

    Astor Lift Me Up BB Cream, 119 Kč (20 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    BB krém od Astor se velmi těžce roztíral, protože měl nepříjemně lepkavou texturu. I po delší době, kdy jsem se snažila krém opravdu důkladně rozetřít doztracena, jsem měla na obličeji fleky. Na druhou stranu musím uznat, že moje pleť vypadala opravdu přirozeně opálená a BB krém vydržel opravdu dlouho.

     

    Nivea BB krém 5v1, 99 Kč

    Nivea BB krém 5v1, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    BB krém od Nivea mě hned na začátku zaujal příjemnou vůní. Snadno se roztíral, dobře sjednocoval pleť a během celodenního výletu perfektně ochránil můj obličej před slunečními paprsky. Balení je ale poměrně velké, takže se nehodí do kabelky.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Dermacol BB krém 8v1, 99 Kč

    Dermacol 8v1, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Textura BB krému je poměrně dost tekutá, proto si dejte při natírání pozor, aby vám nezůstalo více krému na prstech než na obličeji. Je lepší ho tedy nanášet po menších vrstvách a důkladně roztírat. Jinak je ale velmi příjemný, hezky voní a odstín odpovídá přesně tomu, jak se prezentuje. Nedokonalosti pleti zakryje bez problémů, s použitím pudru pak dokonale plní funkci přirozeného make-upu.

     

    Avon Solutions, BB krém, 149 Kč

    Avon Solutions, BB krém, 149 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    BB krém od Avonu mi přišel trochu mastnější, než jak jsem zvyklá. Sama o sobě mám smíšenou pleť s klasickou T-zónou, potřebovala bych tedy spíše takový, který nebude tento můj nedostatek ještě podporovat. Na druhou stranu ale věřím, že může leckomu vyhovovat, navíc příjemně voní, dobře se roztírá a kryje ty největší nedostatky pleti.

     

    Miss Sporty Morning Baby! BB cream Bronze, 80 Kč

    Miss Sporty Morning Baby!, BB krém Bronze, 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    U tohoto BB krému jsem měla trochu strach, že budu vypadat jako princezna z Pohádek tisíce a jedné noci, protože odstín je poměrně tmavý, navíc s třpytkami. Když jsem ho ale opatrně nanášela, zmizely mi vrásky strachu z výsledku. BB krém pleť hezky tónuje, zakryje to, co má, zvýrazní opálení a třpytky se zřejmě do té pleti nějak zapustí, neboť nejsou vidět. Myslím, že je to ideální BB krém pro mladou pleť, na kterou je ostatně značka Miss Sporty zacílena.

  • Editorka Radka testovala:

     

    Yves Rocher BB krém 6v1, 235 Kč

    Yves Rocher BB krém pro dokonalou pleť 6v1, 235 Kč (50 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    BB krém Yves Rocher je těžší, než jsem u BB krémů zvyklá a na své pleti jsem ho cítila. Minus má pro mě i za nečekaně výraznou parfemaci, která ale jistě může někomu vyhovovat. Kryje ovšem obstojně a na pleti vydrží celý den. Drobný nedostatek vidím ale také v tom, že kompletní složení výrobku naleznete pouze v angličtině. Na české etiketě jsou zmíněné jen rostlinné složky, což je pro mě trochu matoucí.

     

    Bioderma Sensibio AR BB, 520 Kč

    Bioderma, BB krém Sensibio AR BB, 520 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Tenhle výrobek jsem si oblíbila. Překvapilo mě, že na BB slušně kryje a skutečně splňuje to, co slibuje – začervenalá místa na pleti nejen kryje, ale i zklidňuje, což momentálně potřebuji. Mluvím jen o menších kožních problémech, na větší by asi přece jen nestačil. Je fajn, že se dobře roztírá, a oceňuji i faktor SPF 30 chránící před vlivem slunečních paprsků, což považuju třeba na léto do města za ideální hodnotu. Ač brunetka, mám světlou a na slunce celkem citlivou pleť. Matoucí možná bude to, že ho výrobce označuje jako světlý, já bych ho zařadila spíše mezi středně tmavé odstíny.

     

    Lavera bio BB krém 6v1, 369 Kč

    Lavera, přírodní bio BB krém 6 v 1, 369 Kč (30 ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Poměr cena/výkon není nejlepší, protože balení má jen 30 ml a zároveň musíte krému použít více, aby se mohl projevit jeho krycí efekt, který není nejsilnější. Na druhou stranu obsahuje tento BB krém jen přírodní ingredience v biokvalitě, takže cena není překvapující. Zpočátku se mi zdál na můj vkus trochu moc dooranžova, ale po rozetření (mohl by být tekutější) se tohle podezření rozplynulo. Pak už naštěstí následovala samá pozitiva a jistoty – krém je i přes tužší konzistenci na pleti lehký, mám pocit, že i pod ním dýchá, což je zvláště v horkých dnech hodně příjemné. Výrobce bude mít pravdu i tehdy, když slibuje zvlhčovací efekt, ten potvrzuji. Velkým plusem je už zmíněné zcela přírodní složení – nenajdete v něm žádné silikony ani živočišné produkty, a výrobek je tak díky tomu vhodný i pro vegany.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.