Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Barvení vlasů lowlights a highlights: Miluje ho Jennifer Aniston, bude slušet i vám?

20. června 2015 | 06:00

Ať už chcete vašim unaveným vlasům dodat lesk nebo jednoduše potřebujete změnu, techniky barvení lowlights a highlights jsou tou nejlepší volbou. Jak se od sebe metody liší a pro který typ vlasů se hodí?


Sníte o lesklých medových pramenech, jaké má Jennifer Lopez, nebo naopak toužíte, aby vaše vlasy oživily čokoládové odlesky, kterými se pyšní Mila Kunis? Pak jsou právě tyto dvě techniky barvení vlasů pro vás jako stvořené. V čem vlastně spočívají?

Techniky lowlights a highlights

Lowlights a highlights jsou barvicí techniky, jejichž výsledkem je přirozená barva vlasů hned s několika odstíny. Na rozdíl od klasického barvení nebo melírování používá kadeřník při těchto metodách více odstínů barev. Díky tomu je pak celkový dojem mnohem přirozenější. Velkými milovnicemi této techniky barvení jsou například herečky Jennifer Aniston nebo Jennifer Lawrence. Všimněte si, že jejich vlasy mají sice světlý základ, ale některé pramínky jsou tmavší a některé zase ještě světlejší.

Jennifer Lopez
Autor: Profimedia.cz

Při technice highlights kadeřníci používají tóny světlejší, než jsou vaše vlasy. Pak barví jednotlivé pramínky a ty balí do fólie nebo alobalu. Na rozdíl od klasického barvení, kdy je potřeba nabarvit opravdu všechny vlasy, techniku highlights stačí aplikovat pouze na horní vrstvu vlasů. Barvení je tak mnohem rychlejší, šetrnější, levnější, a navíc efektivnější.

Při technice lowlights se používají naopak odstíny tmavší, než je vaše přirozená barva vlasů. Dál se postupuje stejně.
 
Proč je tento způsob barvení tak oblíbený?

Světlé a tmavé pramínky jsou naprosto ideální, když toužíte po změně, ale ne až tak radikální. Pro léto je navíc tento způsob barvení jako stvořený. Odborníci totiž říkají, že vlasy po těchto metodách barvení vypadají jako "sluncem políbené". Nový look také rozzáří vaši pleť a dá vyniknout vašemu opálení.

Kadeřník si s technikou barvení může všelijak vyhrát. Takže pokud zrovna netoužíte po pravidelných pramíncích, může vám odborník nabarvit vlasy jen u kořínků, nebo naopak u konečků. Výsledek bude stejně efektivní a přirozený.

Hodí se pro všechny?

Obě techniky jsou vhodné jak pro rovné, tak i pro jemně vlnité i velmi kudrnaté vlasy. Odborníci je však nedoporučují ženám s krátkým sestřihem (Jennifer Lawrence je výjimkou), na kterých ani jedna z technik příliš nevynikne.