Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ušijte si krásu na míru!

21. dubna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Nebylo by fajn se jednou ráno podívat do zrcadla a vidět se o 10 let mladší než včera? A vlastně proč ne! Krásu si už dnes můžete ušít na míru takřka přes noc. Nebo, lépe řečeno, za hodinu, niťový lifting je totiž ve srovnání s mnoha jinými metodami estetické dermatologie bleskurychlý. Jeho efekt nastupuje okamžitě. Tak neváhejte a nechte se inspirovat horkou novinkou, která vám z tváře spolehlivě sebere pořádných pár let.

Z biologického hlediska je to vcelku jednoduché: Jen co překleneme pětadvacítku, začínáme postupně zaznamenávat, jak naše pleť chabne. Objevují se první vrásky, nejprve drobné, pak i hlubší a kontury obličeje se pomalu ale jistě svažují k zemi. Nejdřív je jejich pohyb plíživý a málo patrný, po třicítce a po čtyřicítce už si ale těžko nelze nevšimnout. Mohou za to kolagenová vlákna v pokožce, která v průběhu let ochabují a povolují se.

Moderní estetická medicína naštěstí dokáže tento proces velmi efektivně korigovat, a to zcela ambulantně a bez nutnosti jakékoliv rekonvalescence. Mini-invazivní facelift už totiž dnes není fantazií, nýbrž realitou.

Autor: Mediestetik

Lifting během jediné hodiny

Je založený na využití kombinace unikátních biokompatibilních nití a jmenuje se Art Filting. Dva typy speciálních nití se při něm umísťují do hlubokých vrstev kůže, na nichž při každém liftingu záleží nejvíce. To jim umožňuje nejen efektivně pozvednout měkkou tkáň povolenou v důsledku procesu stárnutí, ale také ji fixovat do požadovaného stupně tak, aby se výsledný efekt dlouhodobě neměnil.

Nitě jsou navíc při své aplikaci umístěny ve speciálních netraumatických kanylách, což lékaři umožňuje zcela se obejít bez jakýchkoliv řezů, ale také bez zaplétávání či uzlování nití. Efekt Art Filtingu je velmi přirozený a hlavně okamžitě viditelný. V průběhu následujících týdnů pak kůže k nitím ještě zcela přilne, a proto je maximální možný výsledek viditelný až po třech měsících. Vydrží ovšem až čtyři roky a není po něm potřeba žádná rekonvalescence. Tedy kromě fixační masky, kterou si přibližně ve dvou týdnech po ošetření nasazujete na noc.

Autor: Mediestetik

Art Filting vs. mezonitě

„Pro mnoho pacientů jsou nitě jako nitě, ačkoliv mezi jednotlivými typy nití a technikami jejich aplikace existují velmi důležité rozdíly,“ říká korektivní dermatoložka kliniky Mediestetik MUDr. Helena Reisingerová. Mezi ty nejvyhledávanější podle ní dnes patří bezesporu mezonitě, které mají s Art Filtingem mnoho společného. Při obou procedurách se totiž do pokožky aplikují biokompatibilní nitě a v obou případech se tyto nitě začas přirozeně rozpustí. Postup, jakým se zavádějí, a zejména jejich funkce v pleti je ovšem zcela odlišná.

„Zatímco mezonitě slouží spíše ke zpevnění pokožky a jako prevence jejího chřadnutí, Art Filting je mírnější alternativou chirurgického faceliftu. Pokožce totiž dopřává velice výrazný liftingový efekt, zatímco zůstává pouze mini-invazivní technologií,“ vysvětluje MUDr. Reisingerová.

Art Filting je podle ní vhodný i pro pacienty s výraznými kožními převisy, kteří už byli indikováni na klasický chirurgický facelift. Art Filting je oproti němu daleko nenáročnější, nevyžaduje žádnou rekonvalescenci a díky pozitivnímu vlivu na produkci kolagenu také zlepšuje strukturu pokožky, na což klasická operace nestačí. „Zvolit si Art Filting namísto chirurgie je dle mého názoru vždy chytrým tahem,“ dodává dermatoložka.