Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zpěvačka Mista radí, jaký účes bude slušet právě vám!

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jaký typ účesu vám bude slušet.
26. června 2014 | 12:00

Zvolit si správný střih vlasů může být pro mnoho žen velmi složité. Slušel by přímo vám účes, který má některá slavná herečka či zpěvačka? To se odvíjí od mnoha faktorů. Jasno vám v tom udělá zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů. V novém dílu MistaFashion vám ukáže, jak si vybrat střih vlasů, který sedne přímo na míru.



1. Udělejte si jasno, jaký jste typ osobnosti

Je důležité, abyste si účes zvolila podle vašeho životního stylu. Když jste romantický typ, tak byste se s krátkým střihem trápila a nikdy byste si na něj nezvykla. Když jste naopak typ sportovní, tak vám dlouhé romantické lokny sedět nebudou, protože je třeba přihlížet i na praktičnost a rychlou úpravu. Když máte v práci manažerskou pozici a chcete vzbuzovat respekt, měla byste tomu také přizpůsobit střih vlasů.

2. Vybírejte účes podle typu své postavy

Známe tři druhy postav, podle kterých bychom se měli při výběru účesu orientovat. Když máte hranatá ramena a chlapeckou postavu, budou se vám hodit rovné střihy, mikáda střižené do podkovy a geometrické účesy, tak jako nosí například Victoria Beckham nebo Cameron Diaz.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jaký typ účesu vám bude slušet.
Autor: archiv

Když máte ramena úzká a oblá, jste spíše romantický typ postavy, kterou se pyšní herečka Drew Barrymore. Jí i vám nejvíce sednou polodlouhé, mírně vlnité vlasy. Když máte hranatá ramena ale ženské tvary, jste typ smíšený, a hodit se vám bude jakýkoliv typ účesu.

A pokud máte nějaké to kilo navíc, budou správnou volbou polodlouhé vlasy, ideálně rovné nebo mírně vlnité, které budou vaše nedostatky spíše potlačovat a ne zvýrazňovat.

3. Duležitý je tvar vašeho obličeje

Jste majitelkou oválného obličeje, jako má například Sarah Jessica Parker? V tom případě máte štěstí, protože vám sluší téměř každý typ účesu. Když máte ale obličej příliš úzký, orámujte si ho světlejšími pramínky, které vám ho opticky zvětší. Když máte kulatý obličej, je naopak dobré nosit přední prameny v tmavším tónu, aby vám kulatost opticky potlačily. Kulatému obličeji také sednou vlasy stupňovitě sestříhané, které vám ho zeštíhlí.

Pokud vás trápí příliš vysoké čelo, bude se vám hodit patka nebo rovně zastřižená ofina. Nikdy nenoste vlasy v uhlazeném culíku. Ten vám čelo akorát opticky prodlouží.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jaký typ účesu vám bude slušet.
Autor: archiv

Srdíčkový obličej se vyznačuje tenkou bradou, která se na konci sužuje. Má ho například herečka Reese Witherspoon. Jaký účes zvolit, abyste si v tomto případě vyvážila proporce? Vlasy si nechte stupňovitě sestříhat v místě, kde vám začínají klíční kosti. Poslední typ obličeje je hranatý. Ten je známý vystouplými lícními kostmi, které můžete ukázat, nebo je skrýt pomocí rovného střihu padajícího do obličeje.

Na závěr je třeba dodat, že pokud máte vlasy kudrnaté, nedávejte si stříhat hladké mikádo nebo ofinu, protože by vám úprava zabrala příliš mnoho času. Když máte vlasy jemné, je lepší se rozloučit se sestříhaným účesem. Mnohem lépe vám bude sedět rovně zastřižený účes, aby vaše vlasy vypadaly opticky hustší.

Přesný návod, podle čeho si vybrat dokonalý účes přímo pro vás, najdete ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.