Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žehlení vlasů v létě? Musíte být opatrná!

Žehlení vlasů v létě
28. června 2014 | 10:00

V létě jsou naše vlasy vystaveny velkému nebezpečí. Ubližuje jim slunce, mořská voda i chlór. Co když jsme ovšem zvyklé si účes pravidelně vytvářet pomocí žehličky na vlasy nebo horkovzdušné kulmy? Vydrží naše vlasy takový nápor, nebo je lepší se těmto prostředkům v létě vyvarovat? Na tuto otázku jsme se zeptaly vlasové stylistky Moniky Štolfové.

Co v létě nejvíce škodí našim vlasům?

Slunce, mořská voda, chlór. To vše způsobuje vysušení vlasů. Každý to zná, když přijede z dovolené a vlasy jsou bez života.

Jak vysušování vlasů předejdeme, aniž bychom se vzdaly pobytu na slunci a koupání?

Je dobré zaměřit se na individuální péči. V dnešní době je na trhu mnoho přípravků zaměřených přímo na péči o vlasy v letních dnech. Například šampón, který je schopen vymýt chlor a mořskou vodou, výživná maska na vlasy, která navrací hydrataci a pečuje o ně a navíc ochranný sprej nebo mlíčko, který je ideální aplikovat před pobytem na slunci.

Hair stylist Monika Štolfová
Autor: Archiv Moniky Štolfové

Když budeme tedy o vlasy správně pečovat, můžeme i v létě čas od času použít kulmu či žehličku?

Pokud spojíte kvalitní péči se správnou technikou mytí vlasů, nemusíte se bát si navlnit či vyhladit vaši hřívu, která i tak zůstane bujná a zdravá.

Z názorů odborníka tedy vyplývá, že pokud toužíte po dokonale uhlazeném účesu, který vypadá vždy luxusně a upraveně, nemusíte se žehlení bát ani v letních měsících. Celoročně ovšem platí, že by se žehlička ani kulma na vlasy neměla používat denně. Obecně se doporučuje vystavovat vlasy horkému vzduchu, včetně fénu, maximálně třikrát týdně a vždy používat ochranné přípravky. U moře i při opalování na zahradě nezapomeňte na pokrývku hlavu, která mimo jiné ochrání vaše vlasy před slunečními paprsky.

Tip redaktorky: Nedávno jsem si pořídila novinku na trhu, žehličku Braun Satin Hair 7 SensoCare, na které si nastavíte profil podle délky, tloušťky a barvy vašich vlasů. Žehlička pak přizpůsobuje teplotu přímo vaší hřívě, která zůstane pevná a nepoškozená. I tak si ale vlasy žehlím maximálně třikrát do týdne.

Žehlička Braun Satin Hair 7 SensoCare, 2899 Kč.
Autor: Braun

Žehlíte poprvé?

Pokud jste se teprve nedávno rozhodla, že si začnete žehlit vlasy, je třeba osvojit si určitá pravidla. V první řadě, pokud tedy nemáte speciální žehličku na mokré vlasy, vždy začněte s žehlením, až když je vaše hříva úplně suchá. Před samotným stylingem pomocí žehličky vetřete do vlasů termoochraný přípravek, který je ochrání před vysokou teplotou. Pokud máte sušší konečky, naneste na ně olejíček.

Vlasy si rozdělujte na prameny, které půjdou snadno vyžehlit a nikdy nepřejíždějte žehličkou víckrát, než je potřeba. Nakonec vlasy pročešte a zafixujte lakem.