Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak vybrat správný krém na zimu?

11. listopadu 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Základní kosmetické pravidlo praví, denní krém má přes den pleť chránit, noční krém zase přes noc vyživovat“. Přečtěte si, který krém je vhodný na zimní období pro vaši pleť a proč je nutné přípravky v jednotlivých ročních obdobích střídat.

Jaká je funkce denního krému?

Je to celkem jednoduché, zatímco přes léto je hlavní funkcí denního krému chránit pleť před slunečními paprsky a dehydratací, přes zimu je potřeba pleť navíc chránit před nepřízní počasí v podobě větru, chladu nebo dokonce i mrazu. Navíc pleť musí čelit častým teplotním změnám – venku je zima a uvnitř budov teplo, často i klimatizace, která pleť vysušuje. Takové podmínky nejsou pro pleť vůbec jednoduché. 

Noční krém regeneruje a vyživuje
Úlohou nočního krému je pleť přes noc regenerovat a vyživovat. Organismus včetně pokožky je přes noc v klidu, nemusí se zabývat aktivitami týkajícími se pohybu a dochází k jeho regeneraci. Proto je potřeba pokožce dodat ty nejlepší aktivní látky, aby regenerace byla ještě účinnější, rychlejší a kvalitnější. Právě proto se často pod nočním krém aplikuje na pleť ještě sérum, které obsahují opravdu  vysoké procento aktivních látek.

Které výrobky jsou vhodné na zimu?

Denní krém
Autor: Ryor

Arganový olej - nadstandartní péče pro každou pleť

Denní krém s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem (200 Kč) obsahuje jeden z nejvzácnějších a nejdražších olejů na světě, tedy arganový olej neboli tzv. „marocké zlato. Je vhodný pro všechny věkové kategorie i typy pleti. Pleť bude po použití hydratovaná, svěží a začne docházet k redukci vrásek. Doporučujeme kombinovat s Nočním krémem s hedvábím, beta-glukanem a arganovým olejem (210 Kč). Pokud ošetření doplníte také o Revitalizační sérum s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem (210 Kč), které aplikujete ráno i večer pod krém, věřte, že děláte pro svoji pleť naprosté maximum a pleť se odvděčí.

Více informací o přípravcích ZDE.

Výživný krém s mandlovým olejem
Autor: Ryor


Pro suchou, citlivou a dehydratovanou pleť

Výživný krém s mandlovým olejem  (109 Kč)je vhodný i pro citlivou pleť, díky speciálnímu typu emulze chrání pleť před vysoušením. Kromě mandlového oleje obsahuje navíc hydratační komplex. Přípravek se velmi rychle vstřebává a je vhodný pro všechny věkové kategorie. Pleť se leleskne a je velmi kvalitně ošetřena.

Více informací o přípravku ZDE.

Ochranný krém
Autor: Ryor

 

Aknózní a mastná pleť

Objevit přípravek, který je ideální do zimy a současně je vhodný na aknózní a mastnou pleť není úplně jednoduché. Řešením může být přípravek na bázi tekutých krystalů, což je velmi zvláštní látka, která má vlastnosti látky pohybující se mezi pevným a kapalným skupenstvím. Ochranný krém na problematickou pleť  (120 Kč) je velice lehký přípravek obsahující jojobový olej a extrakt z mořských řas, který napomáhá k ošetření poškozené pokožky. Doporučujeme kombinovat s dalšími přípravky řady Aknestop.

Více informací o řadě Aknestop ZDE.

Pokud nevíte, jaký typ pleti přesně máte či se chcete poradit s vhodným výběrem přípravku, navštivte online kosmetickou poradnu na www.kosmetickyblog.cz

Péče o tělo aneb konec šupinaté pokožce

Ultramastné tělové mléko
Autor: Ryor

 

Ultramastné tělové mléko (125 Kč) se vám bude hodit po celý rok, nejen přes léto, kdy díky častému koupání se ve vodě a následnému vysušování pokožky. Jak je ale možné, že pokožka těla je vysušená  i přes zimu? Je to způsobeno častými změnami teplot a opět pobytem v klimatizovaném prostředí. Venku působí na pokožku zima a chlad a uvnitř budov teplo a radiátory. Dalším důvodem pro šupinatění pokožky může být i mechanický otěr o daleko větší vrstvu oblečení než jsme přes léto zvyklí. Tělové mléko aplikujte ráno i večer po sprchování.  Pokožka bude po pravidelném ošetření tímto přípravkem bez šupin, ale naopak vláčná a hydratovaná.

Více informací ZDE.