Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chcete mít úsměv hollywoodských hvězd? Vyrobte si vlastní bělící zubní pastu!

Základem úspěchu je kvalitní kartáček a správné čištění zubů
1. září 2013 | 09:20

Bílé zuby bez kazů, zdravé dásně a voňavý dech. Po zářivém úsměvu toužíme asi všichni. Přitom není vůbec těžké si ho pořídit. Navíc s minimálními náklady. Poradíme vám, jak na to!

Nemusíte utrácet horentní sumy za bělení zubů na klinikách, ani nakupovat předražené zázračné prostředky. Účinnou bělící zubní pastu si totiž snadno vyrobíte doma. Stačí vám k tomu několik minut vašeho času a pár ingrediencí.  

Výhodou domácí zubní pasty je, že je k zubům šetrná, neničí zubní sklovinu a zároveň zuby i dásně chrání i léčí. Hlavní složkou je kokosový olej. Ten má příznivý vliv na zuby a dásně. Zároveň má ale lahodnou, výrazně kokosovou chuť. Tenhle zázrak přírody pomáhá bojovat proti zubnímu kazu, má přirozené bělicí účinky, zmírňuje krvácení dásní a díky schopnosti zlikvidovat různé druhy bakterií vás zbaví i nepříjemného bílého povlaku na jazyku a zápachu z úst.

Bio tělový kokosový olej, Saloos, 213 Kč
Autor: archiv firmy
Domácí pasta je vhodná pro všechny, kdo trpí záněty dásní, paradentózou a také pro ty, kdo ještě nenašli zubní pastu, která by jim vyhovovala. Navíc se díky kokosovému tuku v ústech pomalu rozpouští a dostane se tak i do mezizubních prostor, kam se normální pasta nedostane.

Připravte si domácí bělicí zubní pastu

Budete potřebovat:

3 lžíce kokosového oleje
4 lžíce jedlé sody
půl lžičky stévie (dle chuti)
3 kapky esenciálního oleje z máty peprné

979042:gallery:true:truenádobku s víčkem a lžičku, příp. kosmetickou špachtli

Můžete přidat:

3 kapky Tea tree oleje
3 kapky hřebíčkové silice
3 kapky extraktu z grapefruitových jadérek

Všechny složky seženete v prodejnách se zdravou výživou, drogerii, lékárnách či jiných specializovaných prodejnách.

Pokud chcete mít své zuby co nejdéle zdravé, musíte se o ně řádně starat
Autor: profimedia.cz
Jak na to:
Do misky dejte kokosový olej a postupně přidejte další přísady. Vše důkladně promíchejte a přendejte do připravené nádobky s víčkem. Domácí pastu není nutné skladovat v lednici. Na kartáček ji můžete nabírat pomocí lžičky, kosmetické špachtle nebo do ní kartáček přímo namočit. Nemusíte se bát, že by se do pasty dostala plíseň, nebo se zkazila. Kokosový olej má totiž antibakteriální a protiplísňové složení.

Upozornění:
Zpočátku vám možná vadit zvláštní chuť pasty, ale do týdne si zvyknete. A nebiuďte překvapeni, že pasta nepění tak jako běžné pasty.