Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Vystrčte je: Skvělé triky pro sexy nohy!

12. září 2013 | 07:00

Tropické počasí je sice neodvratně pryč, ale všichni se ještě těšíme na babí léto. A jestli se letos vydaří, naskytne se příležitost naposledy vystrčit nožky ven. Přečtěte si, jak docílit toho, aby vaše nohy byly sexy.

Pořiďte si opálení

Je pochopitelné, že letní opálení už pomalu bledne, ale nezoufejte. Ještě než začnete nanášet samoopalovací krém, obruste končetiny peelingem. Kůže bude rovnoměrná a zabráníte tak nevzhledným flekům. Počítejte s tím, že výsledek se dostaví zhruba po týdnu. Proto se začněte "opalovat" s předstihem, aby vám babí léto neuteklo. Po každém nanášení samoopalovacího krému si pečlivě umyjte ruce.

Třpytivý lak na nehty, H
Autor: archiv firem


Nezapomínejte na nehty na nohou

Nehty nejdříve zkraťte a opracujte pilníkem. Dejte si pozor na stříání nehtu dokulata, můžete si tím způsobit zarůstání kůžičky. Dalším krokem je zbavení se drsné kůže na patách. Nejdříve nožky ponořte do teplé vody, do které můžete nasypat ovesné vločky, které kůži zjemní. Po chvilce "odrbejte" paty pemzou a nakonec ještě použijte peeling. Poslední fází je lakování. Použijte zpevňovací lak, který zabrání předčasnému odlupování.

Odchlupte se

Pokud se holíte obyčejnou žiletkou, musíte počítat s tím, že chloupky se brzo objeví znovu. Sáhněte alespoň po holítku se třemi břity, které vás chloupků zbaví jedním tahem. Před holícím procesem si dejte horkou koupel, která chloupky zjemní. Jestli vám na hladkých nožkách opravdu záleží, pořiďte si olej na holení, který pokožku perfektně promastí.

Korektor v peru, Krasa.cz, Yces Saunt Laurent, 713 Kč.
Autor: archiv firem
Optické triky

Posledním krokem je zamaskování drobných nedostatků. S ďolíčky ve stehnech během pár dnů bohužel nic neuděláte, ale dají se fikaně zamaskovat. Posypte kritická místa bronzujícím pudrem a kůže bude hned vypadat pevná a lesklá. Pudr můžete použít i na optické zeštíhlení silnějších lýtek. Když třpytivý pudr nanesete po celé délce holenní kosti, lýtko bude působit užší a delší. A pokud vám nohy "zdobí" jizva z dětství, není nic jednoduššího, než pouít korektor. Ten do jizvy vmasírujte a jemně poprašte pudrem.

Podívejte se do naší fotogalerie na doporučené produkty a jejich ceny.