Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barva vlasů: Jsou zrzky jen na sex a brunetky na vztah?

Víte, co o vás vypovídá barva vlasů?
3. května 2013 | 11:00

Naše vlasy jsou velmi výrazným rysem a my se o ně snažíme co nejlépe pečovat. Nejen, že jsou chloubou každé ženy, ale také vypovídají o tom, jakou máme povahu a jak jsme na tom po zdravotní stránce.

Pokud nemáte přírodní barvu vlasů, nezoufejte. Odborníci tvrdí, že se přebarvením může změnit i vaše povah! Jak je to možné?

Úplně jednoduše. Totiž tím, že se na sebe denně díváte do zrcadla, si vaše osobnost automaticky vsugeruje změnu.

Z klidné blondýnky se tak během pár dní může stát temperamentní zrzka. Přečtěte si, jaké povahové vlastnosti na vás prozradí vaše aktuální barva vlasů.

Blondýny - pozor na rakovinu!
Víte, co o vás vypovídá barva vlasů?
Autor: Shutterstock.com

Ženám, které jsou od přírody blond, hrozí větší riziko onemocnění oční vadou, která může způsobit slepotu. Kvůli světlé kůži jsou plavovlásky také více náchylné na sluneční paprsky a tím je větší možnost vzniku melanomu. Pořiďte si proto kvalitní opalovací krém a na sluníčku noste vždy klobouk.

Víte, co o vás vypovídá barva vlasů?
Autor: Shutterstock.com

Přírodní blondýnky by měly jíst stravu bohatou na přírodní sloučeniny lutein a zeaxantin, které jsou obsaženy v kapustě, špenátu a hrášku. Blondýny, ať už přírodní nebo odbarvené byly vždy brány za nepříliš chytré, ale sexy. Podle výzkumu se nejčastěji rozvádějí, protože od mužů dostávají mnoho zajímavých nabídek. Pro muže značí blond vlasy mládí, krásu, ženskost, ale i podřízenost a naivitu. Podle výzkumu mají blondýny skvělou paměť, zdravé sebevědomí a smysl pro humor.

Brunety - jistota vztahu?
Víte, co o vás vypovídá barva vlasů?
Autor: Shutterstock.com

Hnědovlásky se často potýkají s padáním vlasů. Je to tím, že jejich vlasy jsou hrubší a silnější než vlasy blondýnek a zrzek. Padání může zapříčinit i nedostatek železa. Každý den si  proto dejte šálek ovesných vloček.

Brunetky mají větší sklon k závislosti na nikotinu. Podle výzkumů dávají muži přednost brunetkám v dlouhodobých vztazích, protože je vnímají jako stabilní a spolehlivé partnerky. Ženy s tmavými vlasy jsou pracovitější, málokdy mívají trému a zvládají dělat více věcí najednou. Brunetky jsou údajně velmi šikovné proto, že jejich barva vlasů je stejná jako barva země.

Zrzky - sexuální dračice?
Víte, co o vás vypovídá barva vlasů?
Autor: Shutterstock.com

Rusovlásky by měly věnovat velkou péči svému chrupu, protože je velmi náchylný. Pokud patříte mezi ně, poraďte se se svým zubařem, které přípravky pro ústní hygienu jsou pro vás nejvhodnější. Studie také prokázaly, že zrzky větší pravděpodobnost k onemocnění Parkinsonovou chorobou. Jako prevence je dobrá kyselina listová, která je obsažena ve špenátu, brokolici a játrech.

O zrzkách se říká, že jsou žhavými milenkami a milence dokážou dostat do varu. Muži je totiž vnímají jako divoké, svůdné, dráždivé a vášnivé. Na druhou stranu jsou prý velmi citlivé a otevřené. Zrzky se nerady přizpůsobují novým věcem a snadno je něco rozhodí. Odborníci tvrdí, že rusovlásky mají nízkou hladinu antistresového hormonu, to znamená, že žijí v permanentním vzrušení...