Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Je váš partner primitiv, nebo vzteklý egoista? Poznáte to podle rukou!

Chcete vědět, jakou má povahu? Podívejte se mu na ruce, prozradí o něm vše!
20. května 2013 | 06:00

Věděli jste, že podle tvaru rukou, výstupků či hrbolků na nich, podle modelace prstů či jejich délce a podobně, zkrátka, že z toho všeho se dá do značné míry posoudit charakter člověka?

Ruka s vystouplými klouby
Takový člověk je samotářský, přemýšlivý, vyhýbá se konfliktům a řeší je raději smírem a konstruktivním dialogem. Hledá nové cesty a zjednodušeně se dá označit intelektuála.

Prsty jako hranoly
Hranaté prsty svědčí o tom, že jejich majitelé jsou dost často sebestřední, vzteklí egoisti a z komára dělávají velblouda. Jejich typickou vlastností je často malichernost, a hodně stojí o významné postavení kdekoli ve společnosti či v zaměstnání. Bývají ale celkem spolehliví, a když už něco slíbí, tak to většinou splní.

Jednodušší mysl?
Lidé s krátkými, často i silnými či přímo tlustými prsty nebývají žádní velcí hloubavci a myslitelé či objevitelé. Mívají velmi přímočaré myšlení i vyjadřování, často hraničící s neomaleností. Zato jsou praktičtí. Bohužel, nejčastěji ve svůj vlastní prospěch.

Prsty jako paličky
Ty mívají ti, kteří se vyznačují silnou povahou i charakterem, vytrvalostí, praktičností. Věci vždy nazývají pravými jmény a nechodí kolem horké kaše. Někdy můžou mít sklon k hašteřivosti.

A co kuželky?
Kuželkovité prsty mívají lidé, kteří jsou často vztahovační, hádaví kvůli prkotinám se dokážou rozčílit do běla. Když je ruka s „kuželkami“ ke všemu i měkká a s malým palcem, je její majitel nejspíš i nestálý, s nízkým sebevědomím a slabou vůlí.

Ďolíky a měkká peřinka
Měkká ruka jako polštářek, navíc obdařená ďolíčky, svědčí nejčastěji o tom, že jde o člověka, který odkládá povinnosti a snaží se jim vyhýbat, práce ho moc nebaví (ani psychická ani fyzická). Na jeho slovo se moc nespoléhejte!

Ideální a souměrná
Tak se dá charakterizovat ruka, která má prsty i dlaně v dobrém i líbivém poměru. Mívají ji lidé laskaví, dobrosrdeční a tvořiví.

Žíly jako provazy
Žilnaté ruce jsou specifické. Jsou hodně nápadné a můžou takové být nejčastěji proto, že jejich majitel hodně fyzicky pracuje anebo je hodně hubený. Všimněte si, že vychtrlíci (nebo vychtrlice), většinou mívají žilnaté ruce i předloktí.

Autor: sia