Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak si vybrat správnou podprsenku? Je to věda!

1. března 2013 | 08:00

Víte, že více než 80 % žen nosí špatnou velikost podprsenky? Nejčastější chyby, které děláme, jsou dvě: volíme zbytečně větší obvod, než potřebujeme, a většinou se za každou cenu snažíme „nacpat“ do menších košíčků.


Je nejen luxusním módním doplňkem, ale hlavně důležitou podpěrou pro vaše přednosti. Proto je dobré vědět, jak si vybrat v obchodě tu správnou, která nejenže vyrobí sexy dekolt, ale bude se vám pohodlně nosit, zpevní, co je potřeba, a zabrání bolestem zad.

Jak na to? Prozradíme vám čtyři triky, jak nešlápnout vedle:

1. Když podprsenku obléknete a zapnete, nikdy by se vám zadní část neměla posouvat nahoru. Linie zadní části se zapínáním má tvořit pravý úhel s lokty a být uprostřed zad. Podprsenka by měla držet na svém místě, i když se předkloníte nebo zvednete ruce. Neměla byste ji vůbec cítit.

2. Pečlivě zvolte obvod. Neměl by být příliš volný, ale také vám nesmí „škrtit.“ Když si v obchodě podprsenku zkoušíte, měla byste ji dokázat zapnout na poslední háček (nejvolnější varianta). Musí pevně sedět.

H&M
Autor: archiv firmy

Pokud ji totiž zapnete na nejtěsnější háček, postupně vám praním a častým nošením povolí a nebude už kam dál zapínat. Změřte si obvod hrudníku pod prsy a prádlo si kupte klidně o 5 cm užší, než naměříte. Musíte počítat s elasticitou materiálu, který postupně částečně povolí.

3. Znáte to sama. Chcete docílit sexy „push-up“ efektu a tak raději sáhnete po menších košíčkách a prsa do nich doslova natěsnáte. Děláte velkou chybu. Snadno si tak totiž vytvoříte nevzhledná „dvojitá“ prsa, která budou přetékat přes horní lem košíčků a rýsovat se pod tričkem. Navíc se vám bude špatně dýchat a kostice vám můžou způsobit nepříjemné otlaky.

4. Ruku v ruce s nesprávně zvolenou velikostí a tvarem košíčků jdou ramínka. Pokud totiž podprsenka neposkytne vašim bujným vnadám dostatečnou oporu, veškerá váha visí právě na ramínkách. A ta se bolestivě zařezávají do kůže a také se rychle vytahají. Ženy s plnějšími ňadry by měly volit širší a pevnější ramínka.

Autor: sim