Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hit z Beverly Hills: Zvětšení hýždí tukem z břicha!

Někdy není potřeba držet drastické diety, stačí jen zajistit lepší rozložení tuku v těle.
2. října 2012 | 09:35

Krása není otázkou štíhlosti nebo váhy, ale správného rozdělení tuku v těle. Alespoň to tvrdí populární estetický chirurg, který za pomoci tuku z jejich břicha nebo boků, zformoval hýždě již více než sedmi stům žen.

"Moje váha se nezměnila, ale nyní je tuk lépe rozložen," vysvětluje jedna z pacientek úspěšného lékaře, která si nechala "udělat" nové hýždě před třemi měsíci. "Je to pěkné a šaty mi lépe padnou," ujišťuje.

Devětačtyřicetiletá bezdětná účetní, která nechce uvést své jméno, prohlašuje, že po čtyřicítce jí už žádné cvičení nepomáhalo ani spalovat přebytečný tuk, ani zpevňovat zadeček.

"Řekla jsem si: Proč ne. Po delším čase uvidíme, zda tuk zůstane tam, kam ho lékař přemístil," říká se smíchem, spokojená, že se jí podařilo vyměnit hruškovitou postavu za svůdné křivky.

Ve své ordinaci v srdci Beverly Hills je doktor Ashkan Ghavami expertem na "zvětšování hýždí" přemístěním tuku, což je alternativa silikonových implantátů, před nimiž mají stále ještě někteří klienti strach.

Jeho technika spočívá v tom, že odsaje tuk z břicha a dalších částí těla, kde je ho přebytek - z rukou, stehen či dokonce z lýtek, a vpraví jej do hýždí.

"Důležitý je tvar, nikoli štíhlost. Váha pacienta se nezmění," uvádí doktor Ghavami, profesor na Kalifornské universitě v Los Angeles a průkopník techniky přemísťování tuku.

Nová estetická chirurgie si získává velkou přízeň veřejnosti. Cena zákroku se v přepočtu pohybuje od asi 160.000 do 290.000 Kč.

"Provádíme liposukci po malých částech, kdy používáme kanilu odsávající tuk, který se ukládá ve sterilním flakonu," popisuje metodu Ghavami.

"Pak tuk vyčistíme, přemístíme ho do injekcí a ty vpichujeme do hýždí," jde tedy o opak liposukce. 

Myšlenka využít tělesný tuk pro zvětšení některých částí těla není nová. Na obličeji se praktikuje již mnoho let. Využívá se zejména k odstranění vrásek. Avšak zájem o modelování hýždí je zcela nedávnou záležitostí, tvrdí lékař.  

Touha po dokonalých hýždích má však své stinné stránky: rekonvalescenci. "Nejradši bych na tuto část těla na nějakou dobu zapomněla," svěřuje se účetní, která si nemohla tři týdny sednout, s výjimkou toalety, a spát musela celý měsíc na boku.

"Když jsem se vrátila do kanceláře, sednout jsem si už teoreticky mohla, ale raději jsem u práce klečela," přiznává.